Sweet California: «Portarem ball, festa i energia a Cambrils»

La «girlband» passa aquesta setmana per l'escenari del Festival Internacional de Música de Cambrils amb el seu «Ladies Tour 2.0»
Les Sweet California durant la seva actuació al FIMC de Cambrils del 2016   | Joaquim Bartolomé

 

Després de pujar a l'escenari situat al Parc del Pinaret l'any 2016, les Sweet California tornen al 44è Festival Internacional de Música de Cambrils, aquest dijous 9 d'agost, en un escenari on tenen «moltes ganes d'anar». La «girlband» està presentant la reedició del seu darrer disc, anomenat «3», i el concert de Cambrils, serà un dels últims de la seva gira «Ladies Tour 2.0». Així doncs, mentre estan preparant el seu nou disc, les Sweet California oferiran un concert a Cambrils amb «molt ball, molta festa i molta energia».

 

Quan acabi el «Ladies Tour 2.0», hi haurà nou «single» de les Sweet California

Mentre s'està finalitzant aquesta gira de la «girlband», les Sweet California estan acabant de gravar el seu nou disc i, més o menys quan l'acabin, sortirà el seu nou «single» i tocarà preparar tota la nova gira «cosa que ocupa molt temps». A més, aquest serà un disc «on hi haurà sorpreses» i també anuncien que estaran «més a prop del castellà». 

 

Les Sweet California preparen un concert perquè s'ho passin molt bé a Cambrils

–Repetiu al Festival Internacional de Música de Cambrils, com us sentiu en aquest escenari?

Increïble, la veritat és que increïble. Tenim moltes ganes d'anar, perquè aquest Ladies Tour 2.0 està acabant, però ja fa un any i mig que estem amb aquesta gira, però la gent segueix estant a 'tope' i ve a tots els concerts i repetir a Cambrils, doncs imaginat. Molt contentes.

 

–Quines diferències hi ha en respecte al vostre últim show? Hi haurà alguna sorpresa en el concert de Cambrils?

Doncs hi haurà els temes nous, diferents canvis i, a més, hi haurà alguna sorpresa que no puc dir –riu. Que la gent vingui al concert i ho vegi.

 

–Com serà el vostre concert? Que ha d'esperar el públic?

Després de quatre discs hi ha cançons que no podem treure del repertori. Llavors, hi haurà tots els nostres «singles» estaran i també hi haurà cançons noves, com l'última que vam treure que és «Ay dios mío!». A més també hi haurà alguna variació en algun tema. Hi haurà molt de ball, molta festa i molta energia, que la gent s'ho passi molt bé. Espero que s'ho passin igual de bé o millor que l'altre cop, perquè va ser increïble.

 

-Tot haver-hi cançons en castellà, gairebé sempre en els vostres discs dominen les lletres en anglès. Això sí, cada vegada féu més cançons en castellà, a què és degut això?

És el nostre idioma. És cert que el projecte està més enfocat a buscar aquest punt internacional, però som espanyoles sempre hem volgut posar temes en castellà i, a més, la resposta del públic és inclús millor. Llavors, a poc a poc, ens anem apropant cada vegada més al nostre idioma i aquest disc que ve serà una sorpresa per a tots, en aquest aspecte.

 

Les Sweet California ja preparen el seu nou disc | Joaquim Bartolomé

 

-És a dir, ús plantegeu fer un disc sencer en castellà?

Això no ho puc contestar –riu– perquè estem encara llimant els últims detalls del disc. Només puc dir que hi haurà sorpreses i hi ha coses que mai havíem fet abans i, sí, possiblement estem més a prop del nostre idioma.

 

–Explica'ns algun ritual que feu abans de sortir a l'escenari?

En fem un parell. Un que fem en tota la banda, en el qual posem tots les mans al mig i cridem «Sweet California», que si no el fem no podem pujar a l'escenari. Després les tres ens fem una abraçada amb molt d'amor abans de sortir.

 

–Heu tingut l'oportunitat de visitar alguna vegada Cambrils? 

A mi m'encantaria a cada lloc que anem poder visitar-lo, però al final arribem, fem prova de so, cantem i a descansar perquè l'endemà ens toca fer alguna altra cosa i així anem. Al final no podem gaudir de la ciutat, però segur que podrem anar alguns dies de vacances en més temps, perquè ens encanta.

 

–El de Cambrils és dels últims concerts del Ladies Tour 2.0, que fareu després?

Doncs estem acabant aquesta gira, a la vegada que fem el nou disc. Quan el tinguem acabat i surti el nou «single», que serà més o menys quan acabem aquesta gira, tocarà preparar tota la nova gira, que es necessita molt temps. Llavors ens centrarem amb tota la promoció lligada al nou disc, preparar la nova gira, el nou concepte, programació de repertori, és a dir, tot allò que s'ha de fer per preparar la següent gira. A més, segurament viatjarem a Amèrica llatina, fer algun viatge que també tenim ganes. I després tornar amb el nou disc i amb la nova gira.

 

Alba Reig, de les Sweet California, va compondre la cançó «Arde» per a Aitana, d'Operación Triunfo   | Joaquim Bartolomé

 

–Una de les components de Sweet California, Alba Reig, va tenir el plaer de compondre una cançó per a Operación Triunfo. Que va ser per a tu fer la cançó «Arde» per a Aitana?

Va ser una sorpresa, la veritat. Era seguidora del concurs i va ser tot molt ràpid. Vam veure que buscaven cançons per als representants d'Eurovisión, ens agradava molt l'Aitana i va sortir tot de manera molt natural. Amb una guitarra i una harmonia i poc més vam enviar el tema, a veure que els hi semblava. Ens van trucar, teníem molta feina, havíem d'anar a Miami, i vaig haver de cancel·lar el vol. Em vaig quedar per fer les coses d'Operación Triunfo, vaig haver-ho de compaginar. Això sí, l'experiència va ser increïble, conèixer els nois i noies de l'acadèmia. Em va agradar molt.

 

-Teniu pensat cantar la cançó en algun dels vostres concerts?

No, en principi no. Aquesta cançó ja té el segell d'Aitana. Ens hauria agradat molt cantar-la amb ella, però no ha pogut ser. Hagués sigut molt divertit.