La Crida venç la pluja i engega oficialment la Santa Tecla 2023

Fins a últim moment s'ha estat pendent del temps, però finalment s'ha pogut celebrar l'acte d'inici de la festa major de Tarragona

La Crida s'ha pogut celebrar amb normalitat per donar el tret de sortida a Santa Tecla 2023.
La Crida s'ha pogut celebrar amb normalitat per donar el tret de sortida a Santa Tecla 2023. | Tjerk van der Meulen
15 de setembre del 2023
Actualitzat a les 20:54h
Finalment la Crida ha vençut la pluja i SantaTecla2023 ha pogut donar el tret de sortida amb els actes estipulats. La Crida de SantaTecla2023 ha estat un emotiuacted'homenatge al Perpetuador d'enguany, Salvador, i als Teclers i Tecleresd'Honor, els guardians de la festamajor al llarg del temps.

En la cerimònia de presentació, la consellera de Festes, Sandra Ramos, ha destacat el reconeixement a Salvador i l'ha qualificat de "merescuthomenatge", subratllant la seva influència en la cultura popular i tradicional de la ciutat de Tarragona en les últimes quatredècades.
 

Fotografia de família de tots els homenatjats. Foto: Tjerk van der MeulenTot seguit, aquest any més de 40teclers i tecleresd'honor han estat reconeguts per la seva dedicació de 25 o 30 anys com a membres actius de les seves respectives entitats, incloent-hi el Ball de Diables, l'Àliga, el Ball de Dames i Vells, la Mulassa, el Lleó i quatre collescastelleres, entre altres.
 

Dos Teclers d'honor especials


A més, s'ha destacat l'atorgament del títol de Teclersd'Honor a duespersones que, tot i no ser membres actius d'una entitat, han contribuït significativament a engrandir la festa. JosepPituBoronat Piqué ha estat reconegut per la seva implicació en la inclusió i interacció de les persones amb discapacitat a la Festa Major a través del programa Festa per a Tothom, mentre que JosepBertranGimferrer ha rebut l'honor per la seva dedicació a la festa i el seu suport incondicional a les entitats del Seguici Popular.