La Santa Tecla més especial de la Víbria de Tarragona: 30 anys de la seva creació

L'entitat ha organitzat diversos actes per commemorar l'efemèride i, gràcies al patrocini de Repsol, també ha renovat la indumentària

La Víbria de Tarragona està d'aniversari aquesta Santa Tecla.
La Víbria de Tarragona està d'aniversari aquesta Santa Tecla. | Cedida
05 de setembre del 2023
Actualitzat el 12 de setembre a les 16:35h
Aquesta SantaTecla2023 serà una festa major especial per als integrants de la Víbria de Tarragona, i és que enguany arriba als 30 anys de la seva creació. Per celebrar l'efemèride, han previst un calendarid'activitatsespecials que començaran el dimecres 13 de setembre i s'allargaran fins al diumenge 17 del mateix mes.

El president de la Colla de DiablesVoramar i la Víbria de Tarragona, Daniel Mogio, convida la ciutadania a unir-se a aquests actes "per ser part d'una celebracióúnica" i així fer partícip tothom qui ho desitgi de "l'emociócompartida" i d'una "efemèride memorable a les festes de Santa Tecla". Segons Mogio, les activitatsprogramades van en la línia de ressaltar "l'essència i la ricahistòria de la Víbria de Tarragona".

Així doncs, l'entitat celebrarà l'aniversari també estrenant nous vestitsfestius gràcies al patrocini de Repsol, el qual ha destinat 10.000 euros "en el marc del seu compromís històric amb el territori i la cultura tradicional i popular" perquè la colla pugui estrenar vestimenta en aquesta efemèride.

Els actes del 30è aniversari de la Víbria a Tarragona


El calendari d'actes commemoratius començarà el dimecres 13 de setembre. A partir de les 18.00 hores s'inaugurarà l'exposició 'Repàs dels trenta anys d'històrica de la Víbria de Tarragona', la qual es podrà veure a l'EspaiTurisme de Tarragona (carrer Major) i repassarà la trajectòria d'aquest element festiu.

El divendres15 de setembre, a partir de les 17.30 hores a la plaça de les Cols, tindrà lloc l'acte 'Fes-te gran i dona el teu xumet a la Víbria', un clàssic de les festes de Santa Tecla que, segons ha avançat l'entitat, enguany comptarà amb alguns momentsespecials.

L'acte final de celebració es durà a terme el diumenge 17 de setembre, tot just abans dels dies festius centrals de SantaTecla. La Víbria de Tarragonareunirà a la plaça de les Cols 10 bèsties de Catalunya per presentar els nous vestitsfestius i després celebrar-ho amb una espectacularCercavila de Foc i les respectives tandes de lluïment dels elements que hi prendran part.

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha volgut recordar que el vincle de l'empresa "amb les festes en general i amb la Víbria en particular, ve de molt lluny i s'ha anat renovant amb els anys", motiu pel qual "no podia faltar el suport de Repsol també en aquest 30è aniversari". Enguany també es compleixen 25 anys del suport de la companyia amb les festes de SantaTecla en general.