El Museu d'Alcover estrena nova audioguia i signoguia per millorar l’accessibilitat de l'equipament

L’audioguia té una durada aproximada de 30 minuts i el visitant la pot escoltar de manera gratuïta des dels dispositius mòbils o amb les tauletes que hi ha disponibles al museu.

Imatge de la nova audioguia del Museu d'Alcover
Imatge de la nova audioguia del Museu d'Alcover | Ajuntament d'Alcover
15 d'abril de 2024, 09:28
Actualitzat: 9:28h

El Museu d’Alcover ha presentat una nova audioguia i signoguia per millorar l’accessibilitat de les exposicions a l’equipament. Els recursos han estat creats en el marc del programa Visitmuseum. Els museus de Catalunya a les teves mans, impulsat pel Departament de Cultura, i estan a disposició de la ciutadania per descobrir la memòria de la casa noble de ca Batistó, seu d’aquest espai cultural.

L’audioguia té una durada aproximada de 30 minuts i el visitant la pot escoltar de manera gratuïta des dels dispositius mòbils o amb les tauletes que hi ha disponibles al museu. El nou recurs interpretatiu s’ha produït en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès i, també en Llengua de Signes Catalana.

Dues dones molt arrelades a la memòria del museu són les protagonistes que guien l'espectador per les diferents sales de l’exposició. Una d’elles és la paleontòloga francesa,  la Laureance Beltan, que explica les diferents peces que conformen la col·lecció paleontològica trobada a Alcover. L’altra dona és la reusenca Júlia Huguet, la darrera propietària de la casa noble, que narra la història de ca Batistó i la seva modernització.

La visió i els valors del Museu d’Alcover van més enllà del model tradicional d'equipament i, per això, treballa per ser un espai cultural accessible i per a tots els públics. El principal repte de futur del museu és garantir una bona experiència d'usuari per a tothom. I per assolir-ho, cal atendre les necessitats de tots els públics amb l’adaptació de textos a lectura fàcil, llengua de signes o Braille, mecanismes tàctils i sensorials i recursos audiovisuals entenedors.

Arxivat a