Tarragona Jove oferirà als joves de la ciutat una cinquantena de propostes, del 27 de gener al 3 de març de 2025. La nova programació d'hivern, que s'ha presentat aquest dilluns 13 de gener, inclou 14 aules temàtiques, 10 espectacles al Cultura Kesse, tres exposicions, tallers formatius i activitats diverses. El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, n'ha destacat l'oferta en l'àmbit de les arts escèniques, els videojocs i la realitat virtual. Les activitats són gratuïtes i s'ofereixen fins a 2.000 places. Les inscripcions s'obren el 14 de gener i es poden fer de manera presencial a l'Oficina Jove del Tarragonès i a l'Espai Jove Kesse o a través del següent enllaç.
La nova programació inclou un total de 50 propostes. D'entre tota la diversitat de les activitats, García de Castro ha destacat l'aposta pels diferents tallers amb professionals en l'àmbit del teatre, la dansa i el circ que, coincidint amb les seves actuacions dins la temporada d'Arts Escèniques del Teatre Tarragona, oferiran a la gent jove. El conseller de Joventut ha posat en valor el fet que "artistes professionals s'apropin al Kesse per relacionar-se amb joves de la nostra ciutat amb interessos artístics. Els joves tindran l'oportunitat de participar en tallers impartits per professionals de primer nivell en diverses disciplines artístiques".
Així, aquesta nova edició de la programació d'hivern de Tarragona Jove comptarà amb figures de renom per tal de descobrir el circ amb l'Ateneu 9barris, també es durà a terme un taller d'eines de Partering amb Zig Zag Dansa, així com també comptarà amb altres propostes en el marc de les activitats formatives de la Mostra de Teatre Jove, com el taller d'interpretació i presència escènica amb Joan Faneca o tallers de dicció i cos en escena a càrrec de l'equip educatiu del CFGS de tècniques teatrals de l'INS Martí Franquès.
Any Nou Xinès i construcció d'andròmines per a la Baixa del Pajaritu
En l'àmbit de la informàtica, també el nou programa presenta novetats. I és que es realitzaran tallers educatius de videojocs i realitat virtual, així com també es duran a terme cursos subvencionats per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de treballar el món digital d'una manera segura i trencar amb la bretxa digital. En l'àmbit de treball i l'ocupació s'ofereixen diferents activitats amb l'objectiu de generar un espai de referència per als joves que busquen millorar les seves perspectives professionals, fomentant l'ocupació de qualitat i la igualtat d'oportunitats.
Com és habitual, a la programació d'hivern Jove no hi faltaran els actes de celebració de l'Any Nou Xinès amb la coorganització de l'Associació d'Estudiants Xinesos de la URV. Hi haurà tallers de cuina, ombres xineses, brodat xinès i moltes altres propostes convidaran a tothom a participar-hi d'aquesta cita. Altres clàssics del trimestre no hi faltaran a les portes del Carnaval com son la construcció d'andròmines disfressades per participar a la Baixada del Pajaritu i la visita de la Chirigota de dones el 14 de març.
Els divendres al vespre dels mesos d'hivern, a partir del febrer, continuen acollint propostes dins el cicle Cultura Kesse. Aquest cicle, consolidat des de l'any 2014, ofereix espais d'experimentació i exhibició a col·lectius i companyies, presenta aquesta temporada 10 accions procedents de companyies de la ciutat i on es podran veure diferents propostes de música, teatre i dansa.
Tres exposicions durant els mesos d'hivern
Pel que fa a les exposicions, la nova temporada proposa tres mostres. Del 27 de gener al 3 de febrer, la primera exposició commemora el 40è aniversari de Greenpeace amb una mostra fotogràfica que fa un recorregut per les accions més icòniques que ha fet Greenpeace Espanya. Del 4 de febrer a l'1 de març arriba la segona mostra, Capturant l'ànima de la ciutat, una mostra resultat del Laboratori fotogràfic realitzat en el marc del festival SCAN i a càrrec d'Alba Rodríguez.
La tercera exposició, Endinsa't al cor de les paraules, mostra una part del resultat del premi Baldiri Arts i Llengua 2024 patrocinat per la Fundació Carulla on l'alumnat de 4t d'ESO i batxillerat de l'Institut Antoni Martí i Franquès ha partit de la lectura i anàlisi de l'obra poètica de Montserrat Abelló, Maria Mercè Marçal, Laia Noguera i Cinta Mulet per fer la seva interpretació personal a través de les arts plàstiques, escèniques, audiovisuals i la creació literària.
El conjunt de les iniciatives del nou programa d'hivern es duran a terme de dilluns a dissabte dels mesos de gener, febrer i març i el 100% del programa és gratuït, promovent així un cop més l'accessibilitat i la garantia de participació a totes les persones joves interessades.