Un gos es fa viral amb la seva disfressa al Carnaval de Valls

El Carnaval vallenc ha deixat estampes del tot inoblidables

Imatge del petit Fràsfurt, vestit de Mulassa de Valls
Imatge del petit Fràsfurt, vestit de Mulassa de Valls | Albert Oliva
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:37h
Carnaval és una festa que deixa estampes del tot inèdites i singulars per a la posteritat. Aquests dies, moltes persones llueixen les seves disfresses en les desfilades i rues que els municipis catalans organitzen entre Dijous Gras i Dimecres de Cendra. En la majoria de casos, les persones utilitzen vestits i elements externs per aparentar una personalitat diferent de la pròpia.

No obstant això, darrerament, disfressar-se ha deixat de ser una pràctica exclusiva de les persones i, cada vegada més, aquest costum agafa més volada entre les mascotes i els animals de companyia. En aquest sentit, Valls ha organitzat, aquest any, un «Carnaval Bestial», un concurs de disfresses per animals. Davant del mal temps, però, l'Ajuntament ha posposat el certamen al dissabte dia 17 de febrer.

Ara bé, la meteorologia no ha impedit que algunes mascotes s'hagin passejat per la capital de l'Alt Camp amb les seves disfresses durant el cap de setmana. Un dels exemples més ben trobats i treballats ha estat la disfressa del Fràsfurt, un petit gos saltxitxa ben trempat que va passejar-se pel centre històric vestit de la Mulassa de Valls.

La indumentària, molt fidedigne i amb tota mena de detalls, ha causat sensació entre el públic i han estat nombrosos els vallencs que han volgut retratar l'animal. Fins i tot, les fotografies han corregut per les xarxes i s'han fet virals entre el veïnat.

El campanar, protagonista de la rua

A banda de la Mulassa, el campanar de l'església de Sant Joan també ha estat un protagonista del cap de setmana a Valls. Fins a tres comparses diferents han adoptat la talaia vallenca com a motiu de la seva disfressa, a causa de les obres de restauració que s'estan duent a terme.
 

Imatge del gegant del Campanar Foto: Albert Oliva



En aquest sentit, la Unió Anelles de la Flama ha estrenat el gegant del Campanar, una peça única en la imatgeria festiva de la ciutat. Té una alçada de més de 5 metres i mig, i el converteix en un dels gegants més alts del país. A més, una munió d'obrers, pintors, i manyans l'han acompanyat en la seva aparició pels carrers de la ciutat.