Els 'millenials' de Tarragona ja no paguen en efectiu

M茅s del 60% de les operacions a la demarcaci贸 ja es fan exclusivament amb targeta
Cada cop m茅s estudis apunten a una tend猫ncia clara: m茅s targeta, menys efectiu | Cedida

 

芦Pagar脿 en efectiu o en targeta?禄. Cada cop menys ciutadans tenen dubtes a l'hora de resoldre una de les preguntes m茅s arquet铆piques a la qual tots sense excepci贸 ens hi hem d'enfrontar en m茅s d'una ocasi贸 cada dia. En especial, els 'millenials', ja sabeu, els joves 鈥攊 no tan joves鈥 que no arriben als 35 anys i que encap莽alen la nova generaci贸. Cada cop m茅s estudis confirmen una tend猫ncia clara que deixa el futur de la circulaci贸 dels bitllets amb seriosos interrogants, tamb茅 a la demarcaci贸 de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Vuit de cada deu 'millenials' de l'Estat reneguen de l'efectiu i recon猫ixen fer servir la targeta com a m猫tode gaireb茅 exclusiu per fer els pagaments. L'onada tamb茅 es nota a la resta de generacions, i un estudi recent del BBVA confirma que m茅s del 60% de les operacions registrades al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre passen directament per aquesta forma de pagament. Val a dir, per貌, que el de Tarragona 茅s el percentatge m茅s baix de les quatre demarcacions catalanes.

 

Diversos experts avisen que 芦l'economia en efectiu pot arribar a desapar猫ixer禄 en un futur no gaire lluny脿

La majoria dels espanyols creuen que, en un futur no gaire lluny脿, l'economia en efectiu acabar脿 desapareixent. Juan Carlos G谩zquez-Abad, professor d'economia i empresa a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), subratlla que 芦la targeta ja est脿 desbancant els diners en met脿l路lic, i les decisions que es comencen a prendre en diversos pa茂sos i bancs centrals ens porten a pensar que, efectivament, l'efectiu podria arribar a desapar猫ixer禄. El percentatge de prevalen莽a de les targetes s'accentua en les ciutats m茅s poblades.

 

En els darrers anys, a m茅s, la irrupci贸 de la tecnologia m貌bil tamb茅 ha creat unes noves regles del joc que poden canviar el panorama i accelerar la caiguda dels caixers autom脿tics. 芦Les expectatives de creixement dels pagaments per m貌bil a casa nostra s贸n molt altes禄, alerta el professor de la UOC. 芦Genera seguretat f铆sica perqu猫 evita els robatoris de diners, i som un dels pa茂sos d'Europa amb una r脿tio m茅s alta de dispositius m貌bils per habitant禄, refor莽a. Les targetes ja han desbancat la tradici贸 d'anar als caixers per convertir-lo en una visita puntual, i els m貌bils ja truquen a la porta per suggerir un nou canvi de tend猫ncia.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris
Doni
Tambe pagan cantitats com 50 centims encara hi a llocs on se paga en efectiu