SOREA supera l'objectiu de la campanya per promoure la factura digital amb 29.000 nous usuaris

La campanya ha contribuït al Programa de Pobresa Energètica de la Creu Roja amb la donació d’1 euro per cada nova alta
Els representants de SOREA i de la Creu Roja durant la trobada que es va dur a terme el passat 3 de desembre | cedida
 

La companyia que gestiona el cicle integral de l'aigua, SOREA, ha superat el seu objectiu que es va fixar amb la campanya per promoure la factura digital entre els seus clients i ha aconseguit un total de 29.000 noves altes, 9.000 més de les que esperaven arribar. La campanya es va posar en marxa el passat mes de febrer i pretenia reduir l'ús de paper i de residus, a més d'establir aliances com a motor per assolir el desenvolupament sostenible. 

Una campanya solidària i unes xifres superades

Si mirem les xifres més detalladament, veurem que a finals de l'any passat hi havia un 22% dels usuaris que rebien la factura digitalment ara, nou mesos després, aquesta xifra ha augmentat un 7% més i arriba al 29%, superant així les expectatives de la companyia. A banda, responent al compromís que té la companyia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, SOREA donarà un euro per cada nova alta del servei de factura electrònica al Programa de Pobresa Energètica de la Creu Roja

Per aquest motiu, el passat dimarts, 3 de desembre, representants de les dues organitzacions es van trobar a la seu de SOREA per fer un balanç de la campanya anomenada 'Els boscos, vius. I la correspondència, digital'. A la trobada hi van assistir la directora de Clients de SOREA, Montse Solé; el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet; el conseller delegat de SOREA, Emili Giralt; i la responsable de Programes d'Inclusió Social de la Creu Roja a Catalunya, Carlota Bassols. 

Valoracions positives

«Hem contribuït al primer ODS —Fi de la Pobresa— fent una donació a la Creu Roja per ajudar les llars vulnerables; a l’ODS 9 —Indústria, innovació i infraestructura— interactuant amb els usuaris mitjançant la digitalització i la innovació; també hem estalviat 15.300 m3 d’aigua —ODS 6 d’Aigua neta i sanejament—, que és el consum d’aigua necessari per a la producció del paper que hem estalviat, i també hem deixat d’emetre 24,5 tones de diòxid de carboni, contribuint així a l’ODS 13 d’Acció pel clima. Finalment, hem teixit aliances com a motor per assolir el desenvolupament sostenible, que és precisament el que promou l’objectiu 17», va destacar Giralt. 

Per la seva banda, la Creu Roja va valorar molt positivament aquesta aliança amb la companyia d’aigua i Quitet, va dir que «amb aquesta iniciativa de SOREA s’ha creat un cercle virtuós d’aliança empresarial que consisteix a establir fórmules innovadores per reduir l’impacte mediambiental, al mateix temps que es reforça el suport per a les persones en risc de patir pobresa energètica». 

Un total de 35.200 euros donats

SOREA no és l'única que ha participat en aquesta campanya, les seves filials i les empreses mixtes en què participa també s'han sumat a la campanya (Comaigua, Aigües de Cervera i la Segarra, Gestaigua, Aigües de Sant Vicenç dels Horts, Aigües de Sant Pere de Ribes, Aigües Colomenques, Aigües de Palamós, Aigua de Rigat i Anaigua). En total han sumat 6.200 noves altes, cosa que suposa que la donació total a la Creu Roja arriba als 35.200 euros. 

Les dues entitats van iniciar una col·laboració més àmplia aquest passat mes de maig, concretament van signar un conveni per detectar i ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat. La Creu Roja identifica les persones i llars amb dificultats per pagar el rebut de l’aigua que són titulars d’un contracte amb SOREA. Amb aquesta informació, la companyia atorga una protecció especial a aquestes persones perquè tinguin garantit el subministrament.

"📰Com afecta la inestabilitat política a l'economia tarragonina?" "📈ECONOMIA: La XVIII Jornada Gresol acull prop de 300 empresaris"