Diverses persones celebren la victòria en el sorteig de la Loteria de Nadal

Enguany, que ens toqui salut

22 de desembre i depenent l'hora que llegiu això —sempre dubto que hi hagi algú que ho faci— el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2020 ja haurà acabat, el 'Gordo' s'haurà celebrat amb eufòria —clar, no sempre toquen milers d'euros— i altres s'hauran consolat amb un «almenys tenim salut». Bé, enguany, ni això. P*** Covid. 

Voldria parlar de les festes de Nadal, però no milloraria —ni de bon tros— el brillant text de la Laia en el seu bitllet «És Nadal i no passa res», així que llegiu-lo, compartiu-lo i només dic que hi posaria algun adjectiu despectiu que altre més, perquè n'hi ha molts individus que s'ho mereixen.

Així doncs, al torró i em poso a parlar de la nostra Loteria  del 2020. En primer lloc, deixaré ben clar que el Gordo — i seguim tocant fusta— és poder dir que tots els nostres (familiars, amics, coneguts) no hagin estat víctimes de la Covid, sigui en forma de contagi o defunció (Des d'aquí una abraçada a totes les víctimes de la pandèmia). És clar, tothom desitja que li toquin els calerons per tapar forats, perquè s'ha quedat a l'atur, però l'opció més habitual quan acaba el sorteig i no t'ha tocat ni un reintegrament, és dir que tenim salut i, enguany, ni això ens queda. 

Això sí, encara queden egoistes que tenen temps per treure's la mascareta, en un espai tancat amb una aglomeració important i ballar com si no hi hagués demà o gestors de la Covid —a.K.a els polítics en general— amb mesures de fireta fent-nos creure que és el millor per nosaltres. De veritat, no sabia que lo millor en aquesta situació era poder anar amb dues bombolles al meu piset de la muntanya o de la costa per poder passar unes vacances de Nadal de l'hòstia. Tot això, per després passar comptes i culpar de la  tercera onada —em crec més la versió de l'Àlex Arenas que serà un tsunami— tornant a tancar-ho tot, perquè no hem guardat «distància, mans, mascareta».

Ja no sé quin de tots els polítics ho va dir —parlen molt i diuen poc— que la salut de les persones passava per l'economia i viceversa. D'un ERTO  o d'estar a la cua de l'atur, se'n surt. D'estar contagiat de la Covid  i que es compliqui, molts cops no. Tot el genial esforç que s'està fent del sector sanitari, fins aquest març de 2020, oblidat per totes les institucions que ens governen, retallant en salut. Suposo que la seva economia, depenia d'empitjorar la nostra salut.

En definitiva. Cuidem-nos. Cuideu-vos. No ho farà ningú per vosaltres i sempre serem el blanc fàcil per una gestió incompetent.