ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 73 positius nous

Més que un Nadal

Imatge d'arxiu de l'encesa de les llums de Nadal de Tarragona. | Àngel Ullate

El 29 de novembre s’encendran les llums de Nadal a Tarragona. Canalla i pares s’ubicaran al davant de l’arbre, instal·lat a la Rambla Nova, i gaudiran de l’espectacle que organitzi l’Ajuntament. Al voral dret hi tindran el local buit de la Llibreria la Rambla, una botiga històrica de la ciutat que va tancar fa mesos. Uns metres més amunt, el de la Casa  Cuadras, que tancarà de manera imminent. Molt a prop el carrer Colon, que va ser nucli comercial i ara gairebé ja no. I als peus del carilló, la plaça Corsini, ara la «plaça dels bars».

La campanya de Nadal tornarà a ser l’esperança del petit comerç tarragoní. Així ho ha expressat la regidora de comerç Mary López (ERC), aquesta setmana. Durant les festes, milloraran els registres i probablement salvaran l’any. Els carrers, guarnits, convidaran a la gent a sortir. A gastar. Passejar pel centre de Tarragona serà, possiblement, més amable. Més bonic. I els ciutadans parlaran de les llums d’aquest 2019 i les compararan amb les de l’any passat, mentre es fixen en els aparadors o decideixen on s’aturen a fer un cafè.

L’estampa de les grans superfícies també serà immillorable. Arbres, rens, pares Noel, caga tions, llums de colors i ofertes. Les grans marques i franquícies, però, no necessitaran tant del Nadal com el petit comerç tarragoní. Perquè quan arribi el 7 de gener, serà al Parc Central, les Gavarres o el Corte Inglés on es desplaçarà la gent. I el centre de la ciutat, ja sense llumetes, tornarà a ser el desert habitual dels mesos d'hivern.

Mary López també ha anunciat la creació d’una oficina pel comerç. S’hi podran dirigir les botigues per rebre assessorament sobre tràmits i consultes. Després de veure com ha quedat Tarragona després de Ballesteros, les esperances en l’actual equip de govern són altes. Però potser quan s’engegui aquesta oficina, ja no hi haurà petit comerç a qui assessorar. Calen polítiques clares, reajustament dels lloguers al centre i promoció de ciutat. Menys PP10 i més rehabilitació. El comerç tarragoní necessita molt més que un Nadal per evitar la desertització del centre.

"Yxart en cercle, per Antoni Veciana" "EL BITLLET | 40 anys de solidaritat"