Tarragona confinada

Toc de queda

«Per què no decideixen tancar-ho tot? Què, o qui, hi ha darrere de tot això perquè no ens confinin? Està clar que tot s'enfoca en la salut de les persones, però l'econòmica»

Tic. Tac. Tic. Tac. Ja són les 10. S'abaixen les persianes de tot Catalunya perquè ens quedéssim o tornéssim a casa i no sortim fins a les sis del matí. Hi ha toc de queda. Quina meravella de mesura. Estic segur que salvarem la sanitat de les persones així. I, oh! Sorpresa! També volen confinar els caps de setmana. Resumint, no podem anar a cap lloc. A casa durant la setmana perquè treballem i el cap de setmana també per seguir veient les quatre parets que tenim. En resum, no estarem vivint un confinament emmascarat?

Per què no decideixen tancar-ho tot? Què, o qui, hi ha darrere de tot això perquè no ens confinin? Està clar que tot s'enfoca en la salut de les persones, però l'econòmica. Tothom té un interès perquè els carrers estiguin oberts a totes hores, des dels que manen fins als treballadors. Però sembla que no, que només una estona. I no tots, només alguns

No volem que es facin "botellons", però tanquem els bars i restaurants on estan els consumidors controlats i amb mesures d'higiene i de seguretat. Voldrem salvar la campanya de Nadal, però si volem celebrar nochebuena amb la família, ens haurem de quedar a dormir allà on sopem, en cas que hi hagi llits, clar, perquè no podríem tornar a casa. I l'altra és Sant Esteve, que cau en cap de setmana i no ho podríem celebrar perquè ens confinarien i no hi hauria mobilitat. 

Molt trist tot plegat. Anem improvisant la prevenció de la Covid-19 com si fos un tema gens delicat. Que no afecta milers de persones arreu de Catalunya, sigui per la malaltia o pels seus efectes. Però bé. A vegades deixem un tema de la magnitud d'un Ferrari en mans d'aquells que justet poden portar un sense carnet. 

Ens van tancar durant mesos per salvar l'estiu, perquè el turisme és la principal font d'ingressos del país. Ara, la solució és tornar-ho a tancar tot, deixar els carrers buits, sense vida. No ho sé. Però les mesures que prenen és com allò que diuen: "ni chicha ni limoná". 


Comentaris