GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

En Robert i les cabres

El trànsit de camions i les aglomeracions de cotxes col·lapsen la rotonda sovint. | Àngel Ullate

 

Sempre m'ha cridat molt l'atenció aquesta expressió catalana tan genuïna de 'fer el negoci d'en Robert i les cabres', que podríem assimilar a la de 'vendre duros a quatre pessetes' i que, al capdavall, es fa servir per expressar quan un, en una situació, s'hi esperava guanyar i s'hi acaben perdent cèntims.

 

La dita ve a tomb tot i que no parlem de diners: al Baix Gaià, el tema dels darrers dies —i setmanes, i mesos— ha estat la no-solució de la problemàtica de la rotonda escapçada a Torredembarra. Com que ens llegeixen cada dia ens estalviem els antecedents, però els poden recuperar fent una ullada al reportatge del passat 2 de juny, coincidint amb l'inici de les mobilitzacions.

 

Després d'haver adquirit un compromís davant dels veïns de Brises del Mar, el subdelegat del govern espanyol traslladava als alcaldes la seva proposta alternativa, que també hauran llegit. Un autèntic despropòsit que no representa cap solució, a més d'un camí molt estret, amb diversos trams on no hi caben dos cotxes i que fan servir passejants, 'runners', ciclistes i potser algun conductor torrenc que torna d'algun àpat d'aquells llargs —tot i que no hauria.

 

Mesos de lluita, de manifestacions, de talls a la rotonda, de reunions... perquè la proposta de Foment, verbalitzada per Sabaté als alcaldes, hagi acabat sent una burla. No és tan sols «insuficient», tal com la qualificava dijous l'alcalde d'Altafulla Jordi Molinera: és ridícula, no va enlloc, no resol res, allarga el recorregut i esgota encara més la paciència dels veïns de Brises i, de retruc, de la resta de la zona. 

 

La solució (sic) d'en Robert i les cabres que Foment ha posat sobre la taula ha tingut dues conseqüències. La primera: s'han acabat els talls a la rotonda, que feia setmanes que havien minvat molt en participants i que no tenien cap efecte. Més val donar una altra forma a les protestes.

 

La segona: els veïns de Brises no volen pagar l'IBI. A banda que és una protesta complicada d'executar —perquè l'acaben descomptant amb recàrrec— un es pregunta: per què els atacs dels veïns als Ajuntaments d'Altafulla i Torredembarra els darrers mesos, quan no tenen competències en la matèria? Té sentit dirigir la protesta al consistori altafullenc quan Molinera va plantar cara a Sabaté i va arrencar-li el compromís d'estudiar el projecte del camí del Roquissar, que representaria una solució parcial als seus problemes?

 

Màxima comprensió a la molèstia que representa la rotonda escapçada per als veïns de Brises del Mar. I màxim suport a la seva reivindicació! Ara bé: caldria que fixessin bé l'objectiu de la seva queixa, que no és altre que Foment i la representació del govern espanyol a Tarragona. Cal que insisteixin en anar de la mà dels Ajuntaments, en dialogar-hi i en fer-ho sense atacar-los, perquè la problemàtica no els és competència. Si persisteix l'estratègia d'atac, novament, la seva protesta serà la d'en Robert i les cabres.