√öLTIMA HORA

Divendres agredolç a Tarragona: 18 morts per coronavirus, però 7 pacients reben l'alta

El Sergio dels Gorditos

La fruita i la verdura eren els productes estrella de la botiga de queviures del Sergio dels Gorditos. | Cedida

 

Tot i viure al centre de la ciutat des de fa poc m√©s de sis anys, vaig n√©ixer i vaig criar-me als barris de Ponent: Campclar, Torreforta i, una mica m√©s grandet, L'Albada. Els meus avis, tant materns com paterns, van viure durant d√®cades al carrer Montblanc. Nosaltres tamb√© hi vam viure. I al carrer Montblanc, al primer carrer√≥ que connecta amb el carrer Amposta, hi havia 'Els Gorditos', la petita botiga de queviures regentada pel Sergio.

 

Tot i que la primera idea era una altra, la dura actualitat de l'explosi√≥ qu√≠mica d'IQOXE ha marcat el cam√≠ i el tema d'aquest bitllet d'opini√≥. Una desgraciada casualitat, en forma de planxa met√†l¬∑lica despla√ßant-se prop de tres quil√≤metres, provocava la mort del Sergio MIll√°n aquest dimarts al vespre.

 

La not√≠cia va c√≥rrer com la p√≥lvora per les xarxes socials i els grups de whatsapp. En saber-ho, em van venir al cap diversos records. Un d'ells, que recordo sent petit i no tan petit, √©s el tan repetit ¬ęAntonio, v√©s a comprar als Gorditos¬Ľ, ja fos pronunciat per ma mare, per la meva √†via o per la meva 'yaya'. I aquesta frase podia ser qualsevol dia de la setmana, perqu√® els Gorditos estava obert de dilluns a diumenge, abans que arribessin els tan habituals, avui dia, supermercats que no tanquen gaireb√© mai.

 

La petita botiga, perqu√® aquells que la coneguessin poden donar fe que era petitona, la recordo des que tinc mem√≤ria i hi havia de tot. Des de cava a conserves, passant per paper higi√®nic, llaminadures, lleixiu, iogurts, vi, embotit, cervesa i, per sobre de tot, fruita i verdura de qualitat. Encara recordo la llonganissa de pag√®s tallada a m√†quina. Ben bona! Amable de tracte i atent amb tot aquell que entrava a la botiga, tenia una clientela fidel entre la gent de Torreforta de tota la vida.

 

En marxar a viure al centre de Tarragona, les meves visites van reduir-se, tot i que vaig comen√ßar a comprar tamb√© a la botiga del seu germ√† Juanjo al carrer Falset de Torreforta. Quan vaig veure tancada la botiga del carrer Montblanc durant diversos dies, vaig preguntar-li amb timidesa al Juanjo, que em va confirmar que havia abaixat definitivament la persiana.

 

Una mala not√≠cia el tancament de la seva botiga, per√≤ incomparable amb el dol i tristesa que des de dimarts s'ha viscut a Torreforta, especialment entre la seva fam√≠lia i els seus amics, perqu√® per molts el Sergio dels Gorditos va ser una d'aquelles persones que durant molts anys va formar part del dia a dia del nostre estimat barri.

 

Serveixin aquestes l√≠nies per recordar-lo i enviar als seus familiars i amics una c√†lida abra√ßada en aquests durs moments. DEP

Més notícies de la categoria El Fòrum