El semàfor del 12 de juliol de 2018

Roser Barrio
Secretària de l'Associació de Veïns Parc Francolí

Aquest dilluns, 9 de juliol, els veïns del Parc Francolí de Tarragona denunciaven l'augment dels robatoris a domicilis a la zona. Després de les queixes per part de l'Associació de Veïns del Parc Francolí, que ha liderat aquesta problemàtica amb claredat, l'Ajuntament de Tarragona ha organitzat una reunió amb l'associació de veïns, Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i el consistori per parlar del tema i posar fil a l'agulla en la via de resoldre'l. La trobada tindrà lloc aquest dijous, 12 de juliol, a la tarda.

Daniel Rubio
Regidor de Medi Ambient de Reus (Ara Reus)

Els 50.000 comptadors d'Aigües de Reus faran un pas endavant a l'era tecnològica fins al 2022. L'empresa municipal canviarà tots els aparells per nous models electrònics que permetran conèixer el consum real i al moment d'aigua dels usuaris i deixar enrere les lectures estimades. Ara mateix ja n'hi ha 14.000 d'instal·lats i 9.000 d'aquests en funcionament, i es preveu completar la renovació de la xarxa d'aquí a quatre anys i mig.

Quim Torra
President de la Generalitat (JxCat)

El Govern es referia aquest dimecres a la nostra regió, en dues comunicacions amb la premsa, com «les Terres de Tarragona» i «la demarcació del Camp». El Govern català, de cop i volta, ha oblidat «Tarragona» i, fins i tot, «la demarcació de Tarragona», i «el Camp de Tarragona». La Generalitat evita referir-se a les comarques tarragonines pel seu nom, el de la seva vegueria, impulsada pel mateix Parlament, o bé el de la demarcació de Tarragona. El resultat acaba sent una ridícula barreja entre el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i la demarcació de Tarragona, que només fa que propiciar encara més un sentiment que en els darrers temps està aflorant a casa nostra: Tarragona, la segona àrea metropolitana de Catalunya, és un territori oblidat? Tant, que ni tan sols l'anomenen com toca?