El semàfor del 20 de juliol de 2018

José Luis Gargallo
Cap de la Policia Local de Salou

Aquest dijous s’ha presentat oficialment la Unitat Canina de la Policia Local de Salou, especialitzada en la detecció de substàncies estupefaents, la vigilància d'espais públics o el patrullatge de proximitat, entre d'altres aspectes. L'acte ha tingut lloc a la comissaria de platja del municipi i el públic assistent ha gaudit d'una exhibició amb guies i gossos.

 
Jordi Albalat
Regidor de Cultura de Montblanc (ERC)

Aquest dissabte 21 de juliol a les 7 de la tarda, Montblanc celebrarà un dels actes centrals de la Capital de la Sardana 2018. La iniciativa s'anomena «Abracem la muralla» i consisteix en voltar tot el recinte medieval tot ballant una sardana, organitzada per l'Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya. El recinte emmurallat, que mesura 1,4 quilòmetres i té 30 torres, s'ha dividit en 7 trams per facilitar l'organització de la iniciativa. Per voltar-la, calen unes 1.500 persones que un cop col·locades ballaran la sardana «Montblanc, Capital de la Sardana 2018».

 
Eduard Llobet
Catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV

Controlar les amenaces de risc s'ha convertit en un objectiu a curt termini. El projecte 'Sensibilitat intel·ligent per a una resposta ràpida a amenaces químiques en objectes tous' (SENSOFT), pretén desenvolupar nanosensors que detectin agents químics en llocs públics plens de gent com teatres, centres comercials, estacions de tren i metro i aeroports. El projecte europeu està coordinat pel catedràtic de Tecnologia Electrònica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV, Eduard Llobet.