El semàfor del 12 de novembre de 2018

Àngels Salvat
Exdirectora financera de la Cooperativa de l'Aleixar

El cas de la Cooperativa de l'Aleixar cada cop pinta més malament, a mida que es van coneguent més detalls del cas. De moment hi ha 4,5 milions d'euros que haurien desaparegut dels fons de la cooperativa, crèdits concedits i no retornats i signatures falsificades per a atorgar crèdits falsos. El cas està encara sota secret de sumari però les informacions que han transcendit fins al moment apunten a una pressumpta estafa de gran magnitud en un poble que no arriba als 900 habitants.

 
Alejandro Fernández
President del Partit Popular de Catalunya

Alejandro Fernández ha estat nomenat aquest cap de setmana president del Partit Popular de Catalunya. El polític tarragoní aconsegueix un lloc de certa rellevància en un partit en hores molt baixes a Catalunya però que vol tornar a recuperar l'electorat català de centre-dreta no nacionalista. Una manera de fer-ho, a casa nostra almenys, seria situant més habitualment Tarragona a l'agenda catalana, històricament marcada pel centralisme barceloní.

 
Jean Marc Segarra
Director General d'Ensenyament a Tarragona (ERC)

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha acollit aquest cap de setmana una nova sessió de l' 'aproPA'T', una trobada entre professionals de la cultura i de l'educació per crear sinèrgies entre el món cultural i l'educatiu amb els museuscom a eines per a innovar pedagògicament a les aules. El projecte, iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i a cavall entre els departaments de Cultura i d'Educació de la Generalitat, compta amb una alta valoració tant pels professors, com pels alumnes, i els mateixos museus.