El semàfor del 16 de gener de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Pedro Sánchez
President del Govern Espanyol (PSOE)

Els pressupostos de l'Estat per 2019 que ha presentat el PSOE tenen una clara intencionalitat electoralista amb voluntat de ser utilitzats com a argument de pes contra Podemos o els partits independentistes en cas de no ser aprovats. Al marge d'uns comptes que, a més, s'articulen entorn una pujada important d'impostos, el cert és que no són dolents per Tarragona doncs inclouen partides de pes per a temes enquistats en el temps (A-27 o Pantà de Flix) i per a infraestructures estratègiques de la nostra regió (Aeroport de Reus o Port de Tarragona)

 
Araceli Bundó
Ex regidora de Plataforma per Catalunya del Vendrell

La regidora Araceli Bundó ha estat expulsada (o ha plegat ella, segons ha explicat la pròpia Bundó) de Plataforma per Catalunya del Vendrell i ha passat al grup de regidors no adscrits fins a finals de mandat. És massa habitual el fet que regidors que entren als ajuntaments perque els ciutadans els han votat sota unes sigles marxin dels partits de mala manera i no tornin l'acta de regidor sinó que mantinguin el seu càrrec al ple municipal i el sou públic, però sense adscripció política.

 
Dolors Ferré
Presidenta dels Torraires de Montblanc

Els Torraires de Montblanc, recollint el nom de la colla històrica de la capital de la Conca de Barberà, compleixen aquest 2019 el seu primer quart de segle. Contra vent i marea, amb molts anys de travessia pel desert i amb el record de l’enyorat Indaleci Pesquera, una de les seves ‘alma mater’, els Torraires segueixen endavant amb la recuperació, fa dos anys, de l’ansiat castell de set. Ara, amb nova presidenta i il·lusions intactes, la colla montblanquina, forjada en mil batalles, ha d’aprofitar un dels millors moments del seu historial per consolidar-se en l’èxit.