El semàfor de l'11 de febrer de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Júlia Ramon
Presidenta de l'Associació Matinada de Torredembarra

Fa 27 anys que Júlia Ramon és la presidenta de l’Associació Matinada de Torredembarra. És l’‘alma mater’ d’una entitat molt apreciada al poble, però també a la regió. Matinada va lluitar pels drets de les persones discapacitades molt abans que la resta de la societat tingués la sensibilitat que avui dia hi ha vers aquest col·lectiu. L’entitat ha aconseguit fer-se entranyable i a la Torre, tot són portes obertes per a Matinada gràcies a la feina de moltes famílies amb persones discapacitades, a la tasca de desenes de voluntaris i també a la creixent voluntat política, però cal subratllar el mèrit incansable de Júlia Ramon, que fa tres dècades que duu la bandera d’aquesta causa.

 
Christian Inaraja i Sílvia Ferran
Directors del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus

Gust agredolç en la despedida del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus. Després de 20 anys, el festival de curtmetratges tanca portes i no seguirà. Els seus responsables asseguren que acaben feliços i amb una valoració positiva de tot aquest temps però el festival, que fins ara sempre s'havia destacat com una gran plataforma per a la difusió de curtmetrages entre el gran públic, sembla que no estava complint amb les expectatives de públic i de ressò que es buscaven. En qualsevol cas, és remarcable la feina feta durant tots aquests anys pels responsables d'aquest esdeveniment cinematogràfic.

 
Oriol Peiró
Cap de colla dels Xiquets de Tarragona

Els Xiquets de Tarragona ja tenen nou cap de colla. Oriol Peiró assumeix les regnes d’una entitat que ve d’un 2018 molt convuls, amb la dimissió de Sergi Feijoo com a cap de colla, amb una junta gestora fent-se càrrec de l’entitat en el moment més àlgid de l’any i després d’unes temporades en què no han sabut trobar la irregularitat i el ritme de l’etapa de Roger Peiró. Ara, amb el seu germà Oriol, els matalassers buscaran recuperar la comoditat amb els nou pisos per poder somiar al tram decisiu de l’any. Saba nova als Xiquets que ha de servir com a revulsiu per tornar als seus millors temps.