El semàfor del 23 d'abril de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Francesc Seritjol
President de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa de Tarragona

La Setmana Santa de Tarragona ha estat, un any més, un èxit rotund, malgrat les inclemències del temps que han obligat a suspendre algun dels seus actes emblemàtics, com la processó de la Soledat. Des de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa Tarragonina s'aglutina i es coordina l'activitat d'aquestes entitats i duna celebració que mou més de 9.000 persones cada any i que és un dels pilars forts de la cultura i la tradició tarragonina.

 
David Hidalgo
Mosso d'Esquadra i Doctor en Història per la URV

Hidalgo és l'autor d'una tesi doctoral sobre els origens dels Mossos d'Esquadra que ha obtingut la màxima puntuació amb una menció 'cum laude' per la Universitat Rovira i Virgili. Aquest diumenge els Mossos han fet els seus tres cents anys d'història i la tesi que ho demostra incorpora documentació inèdita que confirma que no van néixer a Valls l'any 1714, sinó a Vic, l'any 1719.

 
Albert Viñas
Fundador de la Mare Nostrum Cup

La Mare Nostrum Cup 2019 ha sumat un nou èxit amb un torneig de bàsquet i de futbol que ha ajuntat milers de joves esportistes a les comarques tarragonines. 300 equips de futbol de diferent origen internacional i 220 equips d bàsquet de 19 categories diferents han participat en aquest macroesdeveniment que ha omplert d'esport la Setmana Santa tarragonina.