GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Dos morts i set nous positius per coronavirus a les comarques de Tarragona

El semàfor del 22 de maig de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Manuel Vaquero i Susana Alonso
Directors de l'excavació arqueològica al Molí de Salt de Vimbodí i Poblet

L'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) realitza enguany la vintena edició de l'excavació arqueològica del Molí de Salt de Vimbodí i Poblet. Els treballs es van iniciar el 1999 i enguany i la campanya d'enguany ha començat el dia 13 de maig i acabarà el 8 de juny. L'objectiu és arribar a una zona del jaciment que té una antiguitat de més de 14.000 anys. En aquest jaciment s'hi han recuperat més de 50.000 restes arqueològiques que ens parlen sobre com es vivia a la Conca de Barberà fa entre 15.000 i 13.000 anys.

 
Albert Bermúdez
President de l'Orfeó reusenc

L'Orfeó reusenc té nou president des d'aquest mes de maig. Es tracta d'Albert Bermúdez, vinculat des de fa anys a totes les activitats que l'entitat ha organitzat i amb l'objecitu de modernitzar i adaptar l'entitat als nous temps. La nova junta directiva també vol millorar les instal·lacions i donar a conèixer la tasca cultural de l'Orfeó a l'exterior per tal d'aconseguir més socis i un major vincle amb altres entitats reusenques.

 
Salvador Salvadó
Alcalde de Cornudella de Montsant (ERC)

La temporada alta de turistes ja ha començat i això es pot traduir en problemes diversos quan es produeixen allaus i massificació de persones en determinats paratges naturals. És el cas del poble de Siurana que veurà limitat el seu accés en vehicle. L'ajuntament ha habilitat una zona d'aparcament amb 250 places i quan s'omplin, l'accés quedarà restringit. D'aquesta manera es vol limitar l'afluència de més de 500 persones a la vegada que, segons el consistori, és el màxim que el poble pot absorbir a la vegada.