GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El semàfor del 23 de maig de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Unitat de Nutrició Humana de la URV
Grup d'investigadors tarragonins

Consumir productes làctics redueix el risc de patir diabetis i malalties cardiovasculars. Així es desprèn d'un estudi de la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i en el qual hi han participat un grup d'investigadors tarragonins que ha analitzat 3.000 articles científics que apunten en aquesta línia de recerca. De l'estudi se'n pot extreure, per exemple, que menjar un iogurt al dia redueix el risc de patir síndrome metabòlica en un 23%. L'estudi ha anat a càrrec dels investigadors Guillermo Mena-Sánchez, Nerea Becerra, Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó

Paco Enlaluna
Artista tarragoní

Demà s'estrena a Ocine Les Gavarres la pel·lícula 'Viva la vida', un dels guionistes de la qual és el tarragoní Paco Enlaluna. El músic i escriptor ha participat en el guió d'aquesta pel·lícula protagonitzada per Pablo Chiapella, Guillermo Montesinos i Cristina Perales que tracta, en clau de comèdia dramàtica, el problema dels desnonaments a Espanya.

Pablo Iglesias
Secretari general de Podemos

Encara cuegen les declaracions del líder d'Unidas Podemos criticant les donacions d'Amancio Ortega, amo d'Inditex, a la sanitat pública. A Iglesias li continuen plovent les crítiques tant des del sector públic com des del sector privat o des d'entitats i associacions relacionades amb la medicina, com l'Associació Espanyola contra el Càncer per aquestes desafortunades declaracions. Que les empreses donin part dels seus beneficis per contribuir en el finançament de serveis i equipaments de caracter social i universal és difícilment criticable, més aviat un objectiu a assolir.