EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

El semàfor del 26 de juny de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Carme Latorre
Tro de Festa 2019 a Reus

Carme Latorre Vallès és el Tro de Festa 2019, el títol amb el qual l'Ajuntament de Reus reconeix alguna trajectòria personal vinculada amb la Festa Major. En el seu cas és indiscutible que li escau, en primer lloc perquè fa més de 40 anys que fa ballar, de manera ininterrompuda, els Gegants de Reus, i perquè amb 14 anys va ser la primera dona que feia ballar el Vitxet. Tota una vida de Festa Major que mereixia el reconeixement emocionat d'aquest Sant Pere.

 
Maria Teresa Ferré
Primera tinenta d'alcalde de Roda de Berà (Tria Roda)

Roda de Berà ja té cartipàs municipal per al nou mandat, 2019-2023. Amb Tria Roda al capdavant, l'alcalde Pere Virgili ja no compta amb qui fins ara era la seva principal lloctinent, Cèlia Tresserres. En canvi, pren força una figura molt reconeguda a l'equip de govern, a l'oposició i als carrers de Roda. Maria Teresa Ferré guanya pes en el govern assumint la primera tinença d'alcaldia. Conserva les competències que ja duia —Cultura, Acció Social i Gent Gran—, però assumeix, a més, la cartera de Festes.

 
Ester Capella
Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya (ERC)

La precarietat als jutjats tarragonins és un mal endèmic que s'accentua encara més a l'estiu. UGT ha alertat sobre la situació laboral que s'albira en els pròxims mesos a molts jutjats de la demarcació de Tarragona, on denuncien una manca de personal endèmica que compromet el funcionament del servei. «El Departament de Justícia triga mesos a reposar el personal quan es produeix una baixa, i això aboca els jutjats de la demarcació a una situació de col·lapse», han dit. La justícia a Tarragona es fa, doncs, encara més lenta.