El semàfor del 18 de juliol de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Josep Maria Soto
Cap de Serveis Especialitzats del SEM

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha posat en marxa el servei aeri nocturn per traslladar pacients greus i crítics amb base a l'heliport de l'Hospital Sant Joan de Reus. A hores d'ara 177 persones ja s'han beneficiat d'aquest servei ràpid i pensat per arribar a les zones més allunyades dels hospitals, per reduir els temps de trasllat interhospitalari i per millorar la cobertura sanitària de zones perifèriques, alliberant els recursos terrestres.

 
Pere Navarro
Director de la Dirección General de Tráfico

Els problemes per fer els examens pràctics de conduir continuen a Tarragona. El temps d'espera actual per examinar-se és de sis setmanes de mitjana. Fa ja sis anys que el problema persisteix i que milers de joves queden pendents d'examinar-se durant molt de temps, fet que suposa una limitació important a nivell laboral i social. Les autoescoles demanen com a mínim dos examens al mes.

 
Joan Negrié
Gestor cultural de la Sala Trono

Interessant producció artística la de 'Vaselina', el nou muntatge teatral de la Sala Trono de Tarragona que dirigeix el prestigiós dramaturg i director teatral Sergi Belbel, que s'estrenarà a la Sala Villarroel de Barcelona i per la qual han apostat ja els consistoris de Tarragona, Reus, Valls, Vendrell i Tortosa. Es tracta d'una obra amb segell tarragoní però amb ambició barcelonina i un primer exemple de que apostar conjuntament com a regió pel talent cultural de casa nostra, sense reserves ni visió excessivament localista ens enforteix i ens projecta millor en els circuits artístics d'arreu. Esperem que aquesta sigui la primera pedra d'una nova manera d'entendre i de treballar el mapa cultural tarragoní.