ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

El semàfor del 26 de juliol de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Pedro Sánchez
President del Govern de l'Estat en funcions

La incapacitat de Pedro Sánchez per arribar a un pacte amb Unidas Podemos i la gestió de les suposades negociacions portades fins al límit de la tensió i el tacticisme partidista han provocat que ahir fos incapaç d'aconseguir els vots necessaris per ser investit president del govern espanyol. I això, tres mesos després de les eleccions i amb unes noves eleccions a l'horitzó amb tot el que suposa, començant per la milionària despesa econòmica. Senzillament vergonyós.

 
Pablo Iglesias
Secretari general de Podemos

Unidas Podemos podia haver arribat a un acord amb el PSOE però ha preferit prioritzar el repartiment de ministeris i cadires que no buscar un acord per governar l'estat respectant els equilibris de forces i els resultats de les urnes. Podemos i PSOE han jugat a marejar la perdiu moltes setmanes per arribar ahir a una escenificació de la seva incapacitat d'arribar a acords, situant-se així molt més lluny de la ciutadania a la qual, si no s'hi posa remei durant les pròximes setmanes, hauran de tornar a demanar el vot amb promeses que cada cop costa més creure's. Inacceptable.

 
Gabriel Rufián
Portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats

En aquest lamentable adzucac polític, la veu més responsable i partidària d'arribar a un acord ha estat la de Rufián, portaveu d'ERC. Sense perdre de vista que l'abstenció «passi el que passi» d'ahir forma part també d'una estratègia que d'aquí a un parell de mesos, amb la sentència de l'1-O sobre la taula ERC tindrà més difícil mantenir, el missatge que els republicans van llençar al Congrés estaven carregats de sentit comú i de sensatesa. I en boca d'un perfil polític com el de Rufian, que està acostumat a fer política a cop de tweet i de polèmica, encara sonaven més contundents i clars.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris