El semàfor del 29 d'agost de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Vicenç Ferré
President de la D.O. Tarragona

El Consell Regulador de la DO Tarragona ha impulsat enguany la primera edició de la Festa de la Verema de la DO Tarragona, que se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de setembre amb un seguit d’activitats lúdiques i divulgatives que es desenvoluparan en una dotzena de cellers de la DO. Les activitats de la celebració aniran destinades a tota mena de públic «amb la voluntat de difondre tot allò que envolta la cultura del vi, i la vinicultura n'és una part important».

 
Montserrat Flores
Regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de Reus (ERC)

Reus ja coneix totes les activitats previstes per al proprer curs als seus centres cívics. La nova programació inclou un total de 184 propostes que es poden catalogar en dos formats: tallers i cursos que es realitzen al llarg de l'any i necessiten una inscripció prèvia i activitats úniques i puntuals que s'aniran organitzant al llarg de l'any i que no necessiten inscripció prèvia.

 
Sonia Fernández-Veledo
Investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili

Un equip d'investigadors de Tarragona, liderat per Sonia Fernández-Veledo i també Joan Vendrell, han descobert un patró per «evitar cirurgies d'alt risc» en obesos diabètics. L'equip ha estudiat la molècula 'succinat' i li han descobert una propietat rellevant fins ara desconeguda: ser un marcador d'estat de salut i controlar la diabetis «fins i tot millor que la pròpia glucosa». El descobriment permetrà disposar de més informació que mai a l'hora d'escollir quina cirurgia realitzarals pacients que ho requereixin.