El semàfor del 6 de setembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Sergio Nasarre
Director de la Càtedra UNESCO de Vivenda de la URV

Encara amb la incògnita de saber si el socialista Pedro Sánchez serà o no investit president del govern espanyol, Sánchez va convocar una òrbita tècnica per elaborar les 370 idees de la seva nova proposta de govern. Entre els experts reunits pel president Sánchez, es troba el professor de la URV Sergio Nasarre, qui també dirigeix la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Rovira i Virgili. Una nota tarragonina assessorant el president del govern en funcions, en un moment clau per a la política espanyola.

 
Jaume Descarrega
Coordinador del Psicurt

Arriba la IV edició del Festival de curtmetratges, Psicurt, el certamen cinematogràfic sobre salut mental. El festival, organitzat per l'Ajuntament de Tarragona i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, es durà a terme a Tarragona des del 10 fins al 13 d'octubre. A la secció oficial s'exhibiran 32 curts, seleccionats d'un total de 294 obres que s'han presentat. El criteri de selecció ha sigut, segons Jaume Descarrega, coordinador del festival i vocal i referent de la comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, «que la història tingui relació amb l'àmbit emocional». El festival posa l'accent en la tasca que fan als centres educatius: «la idea és parlar de salut mental, tan important com la física, i no de malalties mentals» rebla Descarrega. Els curtmetratges es podran veure a l'Antiga Audiència.

 
María Luisa Carcedo
Ministra de Sanitat i Serveis Socials (PSOE)

La manca de planificació de la temporada turística de l’Imserso —que depèn en darrera instància del Ministeri de Benestar Social— ha despertat un profund malestar dels hotelers de la Costa Daurada. El concurs públic per esclarir qui proveirà el servei encara no està tancat, i els baixos preus del servei «no ens dona per cobrir les despeses de mantenir-nos oberts», asseguren. El resultat de tot això és negatiu per al sector i per als usuaris: tot apunta que la Costa Daurada es quedarà sense Imserso aquesta tardor.


Comentaris