El semàfor del 09 de octubre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
 Josep Maria Andreu
President del Nàstic

El president del Nàstic serà avui nomenat Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona, un reconeixement que va rebre el suport de gairebé 1.500 persones i que es materialitzarà aquest vespre amb un acte al Saló de Plens de l'ajuntament. Andreu es va incorporar a la directiva del Nàstic l'any 1998 i n'ha estat president des del 2001 i fins l'actualitat.

 Pedro Duque
Ministre de Ciència, Tecnologia i Universitats en funcions (PSOE)

L'Institut Català d'Investigació Química s'ha quedat per segon any consecutiu sense l'acreditació com a centre d'excel·lència Severo Ochoa. L'ICIQ va ser distingit amb aquesta acreditació l'any 2014, fet que comportava una aportació econòmica d'un milió d'euros anual i catorze beques de doctorat.

 Laia Castells
Regidora d'Acció Cívica i Joventut de Valls (JuntsxCat)

La cancelació del Pessebre Vivent de Valls ha comportat un important rebombori i desconcert a la ciutat. Des dels partits de l'oposició i per part d'algunes de les entitats més implicades en el pessebre parlen de manca d'informació i de desconeixement sobre els motius del canvi i l'alternativa a aquesta esdeveniment, tenint en compte l'èxit de participació i de públic que tenia. El Pessebre Vivent s'escenificava cal voltant de l'església arxiprestal de Sant Joan, amb uns 500 metres de recorregut, 34 escenes i més de 180 actors voluntaris i figurants.