El semàfor del 24 d'octubre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Josep Maria Vidal
Alcalde de l'Espluga de Francolí 

L'Espluga de Francolí ha quedat profundament afectada pels aiguats que van descarregar la nit de dimarts al Camp de Tarragona i que han provocat un desastre sense precedents al municipi. Des de primera hora del matí d'ahir veïns i voluntaris estan treballant de valent per tal que el poble pugui reestablir els serveis bàsics, les connexions i la normalitat, en la mesura del possible.

 
Magí Trullols
President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

El Consell d'Alcaldes de la Conca va posar de manifest ahir la necessitat que la Generalitat recolzi de forma efectiva la Conca de Barberà per tal que aquesta pugui tirar endavant després de la catàstrofe que ha suposat el desbordament del Francolí a causa dels aiguats. Una de les causes que aquesta tragedia hagi estat més gran és precisament la manca de manteniment i neteja per part del Govern català del riu Francolí, petició que es va tornar a fer ahir al president de la Generalitat Quim Torra al Consell d'Alcaldes.

 
Bernat Andreu
President de la DO Conca de Barberà

Uns dels més afectats per la tragedia han estat els propietaris del celler Rendé Masdéu que han vist com el riu engolia el seu celler i el seu restaurant a l'entrada de l'Espluga de Francolí. Des de la DO ja han reaccionat organitzant una col·lecta solidària a benefici de la família afectada així com l'elaboració d'un vi solidari amb l'aportació de tots els cellers de la comarca per tal d'ajudar econòmicament la família. Circumstàncies tràgiques com les viscudes aquests dies a la Conca de Barberà també serveixen per posar de manifest la solidaritat de les persones i dels col·lectius amb les víctimes de la desgràcia.

"El semàfor del 23 d'octubre de 2019" "El semàfor del 22 d'octubre de 2019"