El semàfor del 11 de novembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Jordi Salvador
Diputat per ERC al Congrés per Tarragona

ERC ha tornat a guanyar les eleccions generals a la circumscripció de Tarragona. Després de l'històric triomf dels republicans el mes d'abril, Jordi Salvador ha aconseguit retenir els dos diputats per la demarcació amb una nova victòria. Els 98.326 vots per ERC van significar, aquest diumenge, vora el 26% dels sufragis, una mica més d'un punt per sota que a la primavera. Amb tot, els republicans consoliden el millor cicle electoral de la seva història a la circumscripció i mantenen la distància de sis punts amb el PSC.

 
Joan Ruiz
Diputat del PSC al Congrés per Tarragona

El PSC va protagonitzar aquest diumenge una nit electoral positiva per als seus interessos: tot i que a nivell estatal el partit va acabar perdent tres diputats, a la circumscripció de Tarragona van passar d'un a dos. Joan Ruiz manté l'acta i Sandra Guaita s'incorporarà al Congrés després que Ciutadans es quedés sense representació per la demarcació. Una pujada en representació per als socialistes tarragonins, que s'acompanya, com en el cas d'ERC, d'una lleugera pèrdua de suports: del 21 al 19%; de 90.000 a 73.000 vots.

 
Sergio del Campo
Ex diputat de Ciutadans al Congrés per Tarragona

Ciutadans ha protagonitzat, a tot l'Estat, un autèntic desastre electoral: la formació d'Albert Rivera s'ha quedat només amb una desena de diputats. A Tarragona, la patacada no ha estat pas menor: Sergio del Campo s'ha quedat molt lluny de tornar a ser diputat al Congrés, amb 22.635 vots que li han deixat els suports en el 5,90%. Ha estat la setena força a la demarcació i ha perdut 30.000 vots respecte a l'abril. Una derrota molt contundent que significa un pal important per a un partit que, no fa tants anys, havia arribat a liderar enquestes.

"El semàfor del 8 de novembre de 2019" "El semàfor del 7 de novembre de 2019"