El semàfor del 22 de novembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Octavi Vilà
Abat de Poblet

El Monestir de Poblet ha organitzat per avui, festivitat de Santa Cecília, un concert solidari a benefici de les víctimes dels aiguats del passat mes d'octubre a la Conca de Barberà. L'acte començarà a les 20.45 h i anirà a càrrec de la soprano Marta Mathéu i de l'organista juan de la Rubia. Les entrades costen 10 euros i l'import anirà íntegrament destinat als projectes de reconstrucció d'espais afectats durant la riuada.

 
Jordi Just
President del Consell de Govern de la Llotja de Reus

Cada any es repeteix la polèmica entre pagesos i la Llotja de Reus pel preu de l'avellana.La Llotja reusenca és qui fixa el preu de l'avellana, un procés en el qual els pagesos es neguen a participar per desacord amb la metodologia i polítiques a l'hora de fixar el que es paga cada any per la producció de fruits secs, entre d'altres productes. Des d'Unió de Pagesos asseguren que s'ha fixat un preu/lliura molt més baix que a Itàlia o a Turquia, malgrat que la collita d'enguany es de bona qualitat. Si bé caldria que els pagesos tornessin a apropar-se a la Llotja per dir-hi la seva, més enllà de queixar-se un cop el preu està fixat, també és cert que la tònica de fixar preus baixos es repeteix any rere any i que des de la Llotja es podria optar per més transparència i una política de preus més favorable als agricultors.

 
Ildefons Vidal
President dels paradistes del Mercat Central de Reus

Els Mercats de Reus oferiran els seus productes en línia de la mà d'Ulabox a partir de 2020. Es farà a través de l'aplicació mòbil del supermercat online i fins a 17 parades dels mercats de Reus hi oferiran els seus productes. El Mercat de Tarragona fa també gairebé un any que té una plataforma similar en marxa. El món digital també s'implanta amb força al comerç de proximitat.