El semàfor de l'11 de desembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Marcos García Suero
Investigador i coordinador de l'equp de recerca de l'ICIQ

L'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) - el mateix al qual l'Agència Estatal d'Investigació ha deixat per segon any sense l'acreditació com a centre d'excel·lència Severo Ochoa - ha rebut un ajut europeu de dos milions d'euros per finançar un projecte entorn unes mol·lècules molt abundants a l'espai interestel·lar que simplifiquen l'obtenció de medicines. L'equip de recerca de l'ICIQ ha descobert com contolar aquestes mol·lècules i utilitzar-los en un futur per a l'obtenció de nous fàrmacs i materials. Tal com el mateix coordinador del projecte, Marcos García Suero ha explicat: «un gran reconeixement al treball que el meu equip ha desenvolupat a l'ICIQ i un suport econòmic substancial per als pròxims cinc anys»

 
Francesc Barbero
Diputat provincial delegat d'Ocupació i Emprenedoria (ERC)

La Diputació de Tarragona ha engegat de nou el projecte d'acceleració empresarial per a start up's del territori 'Camp TGN Up'. Es tracta d'una convocatòria d'ajuts articulada en tres acceleradores d'empreses (Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Empreses d'economia circular) que premia i assessora empreses emergents de la nostra demarcació per accelerar-ne el seu creixement.

 
José Luís Ábalos
Ministre de Foment en funcions (PSOE)

  

Els preus dels peatges a l'AP-7 i a l'AP-2 tornaran a pujar l'any vinent, per tercer any consecutiu. Enguany la pujada serà d'un 0'84% de mitjana i a casa nostra no afectarà el tram de l'AP-7 des de l'Hospitalet de l'Infant fins a la frontera de Castelló però sí que patiran l'increment els usuaris dels trams entre Tarragona i Barcelona. Si bé la pujada respon a una fórmula de revisió automàtica anual que el govern de l'estat va pactar l'any 2002,  és l'usuari qui acaba pagant any rere any aquest augment dels preus.