El semàfor del 28 de gener de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Toni Rius
Productor de safrà

Toni Rius, petit productor de safrà de Santa Coloma de Queralt, ha emprès un viatge apassionant a la recerca dels secrets de la flor del safrà, un dels cutius ja emblemàtics de la Conca de Barberà. El viatge ha dut el científic de la Universitat de Lleida, juntament amb l'artista Ariadna Goberna fins a Grècia, on han investigat el procés de producció i les utilitats que els cultivadors de Krokos (localitat grega que dóna nom a la planta) confereixen als pètals del safrà. La cosmètica i la farmacèutica s'obren com a camps d'exploració futures, més enllà de la gastronomia.

 
Helena Casas
Ciclista de Vila-seca

Helena Casas ha escrit amb lletres daurades el seu nom en la història del ciclisme en pista espanyol després d’aconseguir aquest cap de setmana la medalla de plata en la prova de keirin de la Copa del Món que s’ha celebrat a la localitat canadenca de Milton. L’esportista de Vila-seca, integrant de l’equip BH GN6 Cycling Team i una de les seleccionades per al combinat estatal, ha acabat segona en la gran final de la competició i s’ha penjat en primer metall femení de la història d’aquesta disciplina esportiva a Espanya. El pròxim gran repte: del 26 de febrer a l’1 de març amb la 117a edició del Mundial de Ciclisme en Pista a Berlín.

 
Noemí Llauradó
Vicealcaldessa de Reus (ERC)

La Presidenta de la Diputació ha volgut anunciar que ja ha aterrat de ple en el càrrec i que es posarà al davant de les reivindicacions més urgents de la regió. Tanmateix, la seva agenda no diferirà gaire de la del seu antecessor Josep Poblet: servei als municipis, lideratge de l'àrea metropolitana de Tarragona, pal·liar la desertització de les comarques interiors del territori o impulsar de la regió del coneixement de la Catalunya Sud. Tindrà tot el suport de la regió en aquests reptes importants, i cal esperar que més èxit. Cal celebrar també que Llauradó ha ofert la Diputació per encapçalar un lobby de pressió que garanteixi la màxima seguretat de Tarragona, després de l'explosió d'IQOXE.

"El semàfor del 27 de gener de 2020" "El semàfor del 24 de gener de 2020"