El semàfor del 13 de febrer de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Alba Vergés
Consellera de Salut de la Generalitat

Tant la Consellera Vergés com el ministre del ram Salvador Illa van mostrar-se ferms contra la psicosi del coronavirus i van descartar qualsevol risc raonable en la celebració del Mobile World Congress de Barcelona. Les dades mèdiques i el sentit comú indicaven que no s'havia de contribuir a fer créixer cap mena de pànic. Malgrat això, l'organització de l'esdeveniment, el conglomerat multinacional GSMA, s'ha vist obligada a suspendre la fira a causa de les desercions en cadena. Una molt mala notícia que tindrà un gran impacte en tot el país, inclosa Tarragona.

 
Carles Prats
Regidor d'Empresa i Ocupació de Reus

Tot i que les crítiques són cada cop més nombroses, la reformulació d'un aspecte tan delicat com els Mercats de Reus continua endavant. L'Ajuntament havia de prendre mesures si no volia veure com el model de venda de proximitat s'anava esvaint a poc a poc, sense modernitzar-se. S'han hagut de prendre decisions compromeses, com el tancament del Carrilet o com el canvi d'horari del Mercat Central. Cal demanar, però, més interlocució amb els paradistes, que han de tenir veu a l'hora de determinar el futur del Mercat.

 
Josep Maria Cruset
President del Port de Tarragona

Exercici de rècords al Port de Tarragona. El President Cruset ha volgut destacar en la presentació dels números de 2019 l'important nivell de mercaderies mogudes i ingressos, en xifres que representen les millors de la dècada. Amb la satisfacció evident per l'èxit, Cruset també va anunciar el 2020 com un any de consolidació i el 2021 com un any d'inversions per continuar creixent.