El semàfor del 23 de març de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Sergi Roberto
Jugador reusenc del FC Barcelona

En un moment de supressió total d'activitat esportiva i amb la notícia de la suspensió dels Jocs Olímpics de Tòquio, el futbolista reusenc ha estat el representant del Barça en un torneig de futbol virtual organitzat aquest cap de setmana entre jugadors dels equips de primera divisió. Tots els beneficis de la subscripció al canal de videojocs d'Ibai Llanos tindran com a destí finançar més recursos per a la sanitat pública.

 
Eudald Carbonell
Arqueòleg

El científic de la URV ha volgut advertir, en un article publicat aquest cap de setmana, sobre la necessitat de prendre's seriosament l'amenaça per a la humanitat de la pandèmia vírica. Carbonell ha introduït el concepte de 'col·lapse d'espècie' i avisa que, si no es prenen mesures globals, aquesta pot ser una crisi social universal que pot posar l'ésser humà en perill d'extinció.

 
Pedro Sánchez
President del Govern Espanyol (PSOE)

El govern espanyol continua amb un rumb indecís i sense concretar les mesures dràstiques que la crisi del coronavirus requereix. Dissabte, el President Sánchez va emetre un llarg discurs de cinquanta minuts que va transmetre poca seguretat i que no va afegir res a la gestió dubitativa feta fins al moment. Una gestió que busca l'equilibri entre el confinament i la fallida econòmica i que probablement s'haurà d'anar corregint a mesura que la situació es compliqui. Ahir diumenge, mentre Espanya, es manté com el tercer país amb més casos del món, l'estat d'alarma es va allargar quinze dies més.