El semàfor del 16 d'abril de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Antoni Castro
Director de Medicina Interna de l'Hospital Sant Joan

El director de Medicina Interna de l'Hospital reusenc ha volgut fer una crida a no relaxar-se ara que s'ha aixecat el confinament de manera parcial. En conversa amb TarragonaDigital, el metge ha repassat el desenvolupament i la gestió de la crisi sanitària. Segons ell, el coronavirus pot marcar un abans i un després en l'àmbit sanitari si, quan passi, apunta, es fa una reflexió de com s'ha gestionat tot plegat.

 
Jordi Fortuny
Regidor de Serveis Econòmics de Tarragona

En un exercici de transparència econòmica, l'equip de govern municipal va exposar en roda de premsa les previsions d'ingressos arran del confinament i l'aturada de l'activitat. El consistori tarragoní preveu deixar d'ingressar deu milions d'euros però centra els seus esforços en ajudar els tres sectors que considera clau en la vida de la ciutat: turisme, cultura i patrimoni i comerç. A més a més, en una mesura innovadora, el Conseller de Serveis Econòmics ha anunciat ajudes per als propietaris de locals que hagin condonat o negociat lloguers, amb els diners obtinguts d'un modificatiu de crèdit de mig milió d'euros.

 
Montse Herrera
Gerent de l'empresa Nilcar

La tapisseria Nilcar de Vila-seca ha canviat els treballs d'interiorisme hoteler per la producció de mascaretes. La gerent de l'empresa, Montse Herrera, es va proposar confeccionar unes 3.000 unitats amb el material que tenia en estoc i distribuir-les entre els centres sanitaris. Ara es troba a la recerca de finançament per cosir bates mèdiques.

"El semàfor del 15 d'abril de 2020" "El semàfor del 14 d'abril de 2020"