El semàfor del 17 d'abril de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Carla Aguilar
Primera Tinent d'Alcalde de Tarragona

En una decisió poc usual en un càrrec polític, la consellera i primera tinent d'alcalde de la ciutat de Tarragona donarà la meitat del seu sou net d'aquest mes a la lluita contra la pandèmia. En una decisió anunicada per Twitter, la regidora dels Comuns i membre de l'equip de govern ha dit que com a forma de solidaritat destinaria 1.500€ del seu salari com a representant municipal a recursos sanitaris. Un pas exemplar en moments de greus dificultats econòmiques de tota la ciutadania.

 
Josep Maria Cruset
President del Port de Tarragona

En una iniciativa tampoc no gaire usual de les institucions públiques, l'Autoritat Portuària de Tarragona ha accelerat el pagament de cinc milions d'euros a vora tres-cents proveïdors, per afavorir la liquiditat del teixit empresarial. Si bé eren pagaments compromesos, s'espera que l'agilitat en l'avançament dels diners contribueixi a pal·liar les dificultats que estan passant moltes companyies en aquests moments d'excepcionalitat per la crisi sanitària i econòmica.

 
Jordi Just
President de la Cambra de Comerç de Reus

La Cambra de Comerç de Reus ha engegat una plataforma que permet situar i comprar per internet a comerços de proximitat. Compradesdecasa.cat és el nou portal impulsat per l'entitat, tot just posat en marxa, ja acull vora 200 negocis de l'àrea d'influència de la institució. Una iniciativa que busca potenciar el comerç local i reactivar la confiança en els nostres establiments.