El semàfor del 30 d'abril de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Àngel Belzunegui
Director de la Càtedra d'Inclusió Social de la URV

El professor de la URV ha expressat els seus dubtes sobre el confinament a què estem sotmesos, sobretot pel que fa a les necessitats de certs col·lectius vulnerables. Segons ell, l'adaptació i la flexibilitat de les normes de reclusió són indispensables per protegir la població més exposada a la desigualtat. Recalca que «el confinament, la manca de relacions o la manca d'exercici» afecten amb més contundència aquells col·lectius més vulnerables, i que són persones a les quals «no podem sotmetre al mateix règim»

 
Montserrat Vilella
Regidora de Benestar Social de Reus (PDECat)

La regidora de Benestar Social de Reus ha advertit del col·lapse dels serveis socials de la ciutat i ha anunciat un pla de xoc municipal per a fer-hi front. L'Ajuntament dotarà amb 150.000 euros el programa, que té com a objectiu evitar que les xarxes de distribució d'aliments no es vegin ofegades i agreugin la crisi social. Així, es garantirà que totes les famílies tinguin accés a un lot bàsic d'aliments i productes de primera necessitat i es crearà una targeta moneder municipal.

 
Meritxell Budó
Portaveu del Govern de la Generalitat

La portaveu del govern s'ha queixat de la imprudència del pla de desconfinament i de la polèmica desescalada per províncies. «El govern espanyol es torna a equivocar, la província com a unitat bàsica territorial no s'ajusta a les necessitats», ha valorat. És per això que Budó sosté que el Govern «no defugirà» de les seves responsabilitats i continuarà recomanant mesures pròpies per al desconfinament.

"El semàfor del 29 d'abril de 2020" "El semàfor del 28 d'abril de 2020"