El semàfor del 5 de maig de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Laura Barrubés
Investigadora de la URV

Un estudi coordinat per la Unitat de Nutrició Humana del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, dut a terme per aquesta investigadora predoctoral i liderat per Nancy Babio, Jordi Salas i Pablo Hernández-Alonso ha conclòs que fer activitat física regular, no fumar ni beure alcohol i portar una alimentació saludable redueix el risc de patir càncer colorectal en persones grans. Una certesa que ajudarà a traçar millor diagnòstics i tractaments pels afectats d'un dels càncers més freqüents.

 
Daniel Recasens
Regidor d'Educació de Reus

Malgrat que el govern local no estava, en principi, gaire inclinat a la mesura, la regidoria ha optat finalment per aprovar el projecte d'adscripció única a secundària. L'anunci, fet ahir mateix, significa que els alumnes de cada escola tindran designat per defecte un sol institut de secundària. Una recomanació del Departament d'Educació de la Generalitat a la qual el consistori reusenc dóna ara suport i que té per objectiu combatre la segregació escolar.

 
Miquel Buch
Conseller d'Interior

Ofegat per la tempesta de la crisi sanitària, la Generalitat ens va recordar ahir que encara tenia pendent el tancament de l'informe sobre l'explosió química d'IQOXE el gener passat. El document que resumeix la investigació administrativa no resol cap de les incògnites sobre la causa dels fets tràgics. Caldrà esperar els informes procedents de les vies judicials per tenir respostes.