Imatge d'una botiga de Movistar a la ciutat de Madrid

Els clients de Movistar, en peu de guerra: nova pujada de preus

Des de l'11 d'abril les seves tarifes Fusión pugen 3 euros al mes

Els clients de Movistar estan en peu de guerra per la nova pujada de preu en les tarifes. La companyia telefònica ha anunciat un increment en les seves tarifes 'Fusión' d'aproximadament 3 euros en la factura mensual que s'ha fet efectiu des del passat 11 d'abril.

Des de llavors han estat molts els usuaris en xarxes socials que han denunciat públicament aquesta pujada de preu de la qual també s'ha fet ressò l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

L'OCU, molt crítica amb la pujada de les tarifes de Movistar als seus clients

L'OCU ha emès un comunicat per a mostrar la seva postura crítica davant la pujada de preu de la tarifa 'Fusión' de Movistar, que suposarà un increment d'aproximadament 3 euros en la factura.

Una tarifa que, a més, inclou una novetat molt polèmica per als nous clients, que tindran un nou mòbil inclòs dins de la tarifa del paquet.

Aquest 'mòbil de regal', encara que pot ser rebutjat pel client, suposa una estratègia de la companyia per a «desincentivar les portabilitats», segons ha assenyalat l'OCU en el seu comunicat, ja que si el client optés per canviar-se de companyia per aconseguir millores en el seu contracte, hauria d'assumir el cost pendent del terminal.

Per si no fos prou, l'entitat assegura que es tracta d'una oferta l'estalvi de la qual és mínim en la resta de terminals. De fet, assenyalen que en algun cas els terminals podrien arribar a ser un 39% més car, entre les quotes i l'increment de la tarifa, que l'adquisició d'un terminal lliure.

Per aquesta raó, l'OCU s'ha mostrat en contra de l'argument de Movistar, que «justifica» els augments de preu de les seves tarifes amb l'oferta de serveis (més Gigues, més velocitat) o productes (com telèfons mòbils suposadament gratuïts) que l'usuari no ha sol·licitat o no vol.

A més, ha assenyalat que aquesta pràctica del mòbil inclòs és poc sostenible perquè «va en direcció oposada a les pretensions de les polítiques europea i nacionals recentment aprovades, encaminades a allargar la vida útil dels productes, educar als ciutadans en un consum sostenible i fer un ús eficient dels recursos, ja que fomenta un reemplaçament del producte abans d'hora. Si no necessites un nou mòbil, no et deixis temptar», ha denunciat l'OCU en la seva pàgina web.

Més enllà d'aquestes estratègies poc ètiques, l'organització ha insistit a denunciar que la companyia porta apujant preus des de 2014 i ha acumulat en els últims tres mesos dues pujades en la tarifa convergent que poden arribar a suposar fins a 72 euros a l'any per als consumidors.

Les xarxes socials esclaten contra l'última pujada de preus de Movistar

Encara que aquesta pujada no afectarà els que ja són clients de Movistar, que podran mantenir la tarifa contractada en les condicions actuals, la pujada de preus ha generat un gran malestar entre els clients de la companyia.

A través de xarxes socials, l'empresa ha hagut de tranquil·litzar als seus clients en aclarir que la nova pujada no els afecta, encara que molts usuaris no s'han donat per satisfets i han arremès contra la companyia pels constants augments de preus.

«Als qui tingueu tarifes fusió amb Movistar, que sapigueu que al gener van pujar 2-3 € els contractes, aquesta pujada comporta millores com la velocitat, però encara que la pujada del preu és automàtica la millora cal demanar-la», ha assenyalat un usuari en Twitter.

«Movistar TORNA a PUJAR les seves tarifes! El govern d'Espanya, el ministeri d'hisenda i de consum haurien de posar fre a aquesta pujada ABUSIVA! Van apujar els preus en plena pandèmia i ara una altra vegada! La internet hauria de tenir un 4% i no un 21% d'IVA! Baixin-ho si us plau», ha denunciat un altre usuari.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.