GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Congrés tomba els pressupostos de Pedro Sánchez

La negativa del PDeCAT i ERC als pressupostos generals de l'Estat ha resultat clau | El 'no' dels partits sobiranistes se suma als vots de PP i Ciutadans
Pedro Sánchez, a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

 

El Congrés ha tombat els pressupostos de Pedro Sánchez. Després de la negativa dels grups independentistes per aprovar-los ja s'esperava que la negativa portes a Sánchez a suspendre els pressupostos. Ara, s'obre una nova fase de la legislatura que derivarà, amb quasi total seguretat, en la convocatòria d'eleccions anticipades.

 

El 'no' dels partits sobiranistes, d'altra banda, se suma als vots de PP i Ciutadans. Els diputats han recolzat les esmenes a la totalitat dels pressupostos presentades per PP, Ciutadans, ERC, PDeCAT, Foro Asturias i Coalició Canaria. Les votacions negatives han sumat 191, davant dels 156 vots per mantenir els pressupostos, el qual ha tombat definitivament la proposta.

 

L'única esperança del PSOE

L’únic que podia esperar el govern era que els partits independentistes rectifiquessin a últim moment i es posicionessin a favor dels pressupostos. Finalment els partits sobiranistes han mantingut el seu ‘no’ davant de la negativa de l’Ejectiu per negociar el dret d’autodeterminació.

 

Un cop tombats els pressupostos l’única via és convocar noves eleccions, el que farà que Sánchez vegi truncades les seves intencions de ser president fins exhaurir el mandat, l’any 2020. Una de les opcions que sí que tindria el govern és prorrogar els comptes de Mariano Rajoy, però això no beneficiari al partit.

 

Ara, s'estarien estudiant les possibles dates per aquestes noves eleccions, els dies que sonen amb més força són: el 14 d'abril i el 28 del mateix mes. S'aposta amb més força per la segona opció, ja que la primera coincidiria amb el dia de Rams.