Pla mitjà de dos sanitaris visitant un pacient de Covid-19 a l'UCI de l'Hospital Clínic protegits amb EPI

Espanya registra 4.962 nous positius de coronavirus i 141 defuncions més en les darreres 24 hores

Tot i la millora, Espanya està en una fase d'estancament

Les dades d'aquest dimarts 16 de març sobre la pandèmia a Espanya reflecteixen que actualment vivim en el que els experts anomenen una 'altiplà'. I és que les dades de l'informe de Sanitat mantenen l'evolució a la baixa de les últimes setmanes en els casos o la incidència acumulada, encara que a un ritme menor que a principis de mes o finals de febrer.

En les últimes hores s'han comptabilitzat 4.962 nous contagis de covid que han reportat les diferents comunitats autònomes. Són una xifra de casos una mica inferior a la dels últims dies, amb xifres properes als 6.000.

El nombre total de positius confirmats a Espanya, sigui a través d'una prova PCR o un test d'antígens des del principi de la pandèmia, ascendeix ja a 3.200.024. De tots ells, 2.716 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores.

La  incidència acumulada continua baixant, tot i que és cert que a menor ritme en jornades anteriors. Després baixar dels 150 casos  la setmana passada deixant la situació de risc alt i entrant en la de risc mitjà, aquesta s'ha situat en 127,8. Les comunitats que tenen ara mateix una major incidència acumulada segueixen sent: Melilla (468,28), Ceuta (209,96) i Madrid (222,53)

Els morts segueixen amb la seva tendència a la baixa

Encara estem molt lluny dels rècords de la tercera onada, a Espanya encara no s'ha aconseguit baixar de les 100 morts diàries. Entre dilluns i dimarts, s'han comptabilitzat 141 morts per covid a Espanya menys que els 291 que es van registrar dimarts de la setmana passada.

Segons les dades consolidades per Sanitat fins a les 14 hores d'aquest 16 de març, a Espanya han perdut la vida oficialment 72.565 persones després d'haver contagiat de coronavirus i haver estat confirmat el seu positiu amb una PCR o un test d'antígens. Dins d'aquesta xifra també es recullen els morts en la primera onada a qui no se'ls va poder fer un test, però que presentaven un diagnòstic clínic compatible. En els darrers 7 dies, s'han produït un total de 357 morts per covid.