Detecten 233 casos alarmants de xarampi贸 enguany a l'Estat

Es tracta d'una malaltia molt perillosa per a adults joves, ja que comporta moltes complicacions en el seu tractament
Sanitat ha registrat m茅s de 200 casos de xarampi贸 el qual suposa un risc elevat per a adults joves | Cedida

 

El ministeri de Sanitat ha registrat 233 casos de xarampi贸 entre l'1 de gener i el 21 de juliol d'aquest 2019. Tots s贸n casos importants o secundaris a aquests i la transmissi贸 s'ha pogut interrompre amb facilitat. Enguany no s'ha detectat cap cas de rub猫ola, una infecci贸 que es va eliminar el 2015.

 

Per aquest motiu, l'OMS ha confirmat l'Estat espanyol com un pa铆s 芦lliure de transmissi贸 end猫mica禄 d'aquests virus. Segons la ministra Mar铆a Luisa Carcedo 茅s un 芦猫xit禄 del sistema nacional de salut gr脿cies a la implicaci贸 dels professionals i les comunitats aut貌nomes que mantenen 芦altes cobertures禄 de vacunaci贸.

 

L'OMS requereix un sistema de vigil脿ncia d'aquestes malalties

El xarampi贸 i la rub猫ola s贸n malalties de la inf脿ncia, altament contagioses i causants de mortalitat i importants complicacions especialment en adults joves. La rub猫ola, a m茅s a m茅s, 茅s particularment greu en dones embarassades perqu猫 pot provocar greus malformacions cong猫nites. 

 

L'OMS, per verificar l'estat d'eliminaci贸 del xarampi贸 i la rub猫ola, requereix que el pa铆s tingui un sistema de vigil脿ncia i demostri que durant tres anys consecutius no hi ha hagut transmissi贸 end猫mica. 

 

Tamb茅 et pot interessar...

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris