Mostra d'una de la vacunes contra la Covid-19

Els dies que la vacuna tardarà a ser realment efectiva contra el coronavirus

Diversos experts han confirmat que la vacuna no tindrà un efecte immediat

El coronavirus està sent la gran preocupació de tots els espanyols. La pandèmia continua assotant amb duresa al país i per desgràcia aquesta situació també s'està veient a tot el món.

Després del primer Estat d'Alarma decretat al març han canviat molt les coses. En aquells dies es va estimar que la vacuna arribaria en un termini de 15 mesos. Afortunadament, les dates s'han avançat i ja hi ha grans pronòstics sobre les vacunes.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Comença el pla de vacunació del govern

Moderna o Pfizer són alguna de les vacunes que més efectivitat ha generat en els diversos assajos. Malgrat que els països encara no han subministrat les vacunes, ja existeixen moltes persones que s'han vacunat contra el coronavirus. Ells són els voluntaris. Per aquest motiu es creu que la vacuna no és perillosa.

Ara ve un altre gran debat. La gran majoria d'espanyols es pregunta sobre el temps que triga la vacuna a fer efecte. Molts estan aterrits pel fet de vacunar-se, encara que els experts han assegurat que aquesta por no ha d'existir.

Els que sí que estan per la labor de vacunar-se no deixen de preguntar-se sobre el temps que triga la dosi a fer efecte, per a així saber quan es començaria a ser immune al virus. Recordem que el govern d'Espanya ja està preparant amb el pla de vacunació, alguna cosa que fins fa uns mesos es veia com una cosa molt llunyana.

El mateix Pedro Sánchez va dir que amb l'arribada de les vacunes a Espanya, el país està vivint el principi de la fi de la pandèmia. Però ara el debat és un altre, la gent vol més informació sobre aquesta vacuna. Gener serà el mes clau on els primers grups començaran a vacunar-se. El que diversos experts han volgut remarcar és que malgrat que la població es vagi vacunant, no cal relaxar les mesures. És important que, malgrat haver rebut la vacuna contra el coronavirus, cada persona continuï portant màscara, ja que els efectes no són immediats.

La vacuna no té efecte immediat

Aquí es comença a buidar un dels grans dubtes. La immunitat no consisteix a vacunar-se i deixar de ser vulnerable al virus, sinó que es tracta d'un procés de dies, fins i tot setmanes. La vacuna desenvolupada per Pfizer va anunciar que la seva vacuna experimental presentava una eficàcia del 95% a partir dels 28 dies després de la primera dosi.

Estem parlant de gairebé un mes. Per tant, és important remarcar que l'efecte no serà immediat, així que una vegada vacunats cal continuar adoptant totes les mesures de seguretat i d'higiene pel bé propi i el de tots.

Pfizer, que és una de les vacunes amb major efectivitat, ha avisat sobre aquesta dada. Aproximadament es trigaran uns 28 dies a aconseguir aquesta no vulnerabilitat al virus. Estem davant d'una data estimada que pot comprendre més dies.

La mascareta continuarà sent obligatòria l'any vinent

A més, segons el citat pla de vacunació del govern, durant el 2021 a Espanya conviuran moltes persones vacunades amb unes altres que no ho estan, per la qual cosa tot apunta al fet que la mascareta serà de nou el complement de moda del pròxim any.

La gran majoria de vacunes han avisat d'aquesta dada. El seu efecte no és immediat, per la qual cosa és important que una vegada vacunats, els ciutadans continuïn extremant totes les precaucions. Vicente Larraga, expert en desenvolupament de vacunes, ha assegurat a Cadena Ser que les vacunes comencen a fer efecte a partir dels 15-28 dies. L'expert ha remarcat que «comencen a fer efecte», pel fet que es tracta d'un procés.

D'aquesta manera les persones vacunades no estaran del tot protegides fins que passin tres o quatre setmanes. A partir del pròxim mes de gener la vacuna ja serà una realitat, per la qual cosa deixarà de ser una hipòtesi.


Comentaris