Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19

Els experts avisen: «Espanya està en el moment crític de la pandèmia, hem d'escollir»

La pneumòloga Olga Mediano confessa que «podríem evitar la quarta onada de la Covid»

Un altre dissabte més, 'La Sexta Noche' va comptar amb una extensa taula d'experts sobre la pandèmia de la Covid, que va deixar diversos titulars al llarg de la nit. José Antonio López, investigador i director de cultura científica del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, va estar dissabte passat en el plató d'Atresmedia, on va deixar patent la seva intranquil·litat sobre la situació actual de la pandèmia i va afirmar que és ara quan «hem d'estrènyer, ara que estan baixant els casos, ara que es veu la llum del descongestionament dels hospitals», va asseverar l'investigador espanyol.

López ha opinat també que ara mateix «hem de ser més restrictius» per a no tornar una vegada més a la casella de sortida. «Si afluixem una altra vegada, aquests virus tornaran a agafar força i després serà molt difícil parar-los. És ara, i tots els països ho estan entenent així, menys nosaltres», ha opinat.

Sobre aquest mateix punt ha aprofundit la pneumòloga de l'Hospital de Guadalajara Olga Mediano, que ha assenyalat que Espanya es troba «en un moment crític de la pandèmia» i ha llançat un advertiment clar per als ciutadans espanyols enmig del debat científic de 'La Sexta Noche'.

Els experts reconeixen el «cansament» dels ciutadans

«Ara podem decidir si volem ser la nova Austràlia, o si el que volem és enfrontar-nos després de SetmanaSanta a una quartaonada. I és ara quan hem de decidir-ho. Podem acabar de buidar els hospitals i baixar la incidència acumulada, com vam fer a l'estiu, o podem decidir que tornem a conviure amb el virus i que ens enfrontem a una quarta onada», ha remarcat Mediano.

Si bé admet el «cansament» de la gent davant les duresrestriccions, Mediano ha recalcat que és molt important que «la gent sàpiga que ha de continuar amb el seu grup de convivència, i que pot començar a fer coses, però totes a l'aire lliure. Podem anar a la muntanya, anar a llocs on no hi hagi aglomeracions, prendre alguna cosa en terrasses que sempre siguin obertes... Cal donar aquesta petita esperança a la gent, però sempre, totes aquestes coses, amb seguretat», ha sentenciat l'expert.

La pandèmia afecta de ple als famosos

A més de la taula de debat amb els experts en la matèria de la pandèmia, a 'La Sexta Noche' també es va parlar i molt de com està afectant la Covid a un dels actors més coneguts del nostre país. Hugo Silva va relatar el drama que està vivint entorn d'un familiar pròxim i el problema que té sobre el pla de vacunació contra el virus.

«Cada vegada que llegeixo una notícia com està sabent que a la meva àvia de 89 anys no l'han vacunat encara, em fan venir ganes de posar un tuit d'aquests que t'acaben tancant el compte». Com va confessar Silva, la seva àvia, que «viu a la Comunitat de Madrid», encara no ha estat immunitzada contra la covid-19. Ni aquesta familiar ni «un munt de gent», una cosa que provoca l'empipament majúscul de l'actor espanyol. Segons anava repassant la raó de les seves crítiques al Govern, el to de cabreig en l'entrevista anava pujant cada vegada més.

«Ja no és el tema dels problemes que hi ha hagut amb les vacunes, però és molt insultant que hi hagi gent que es coli», va sentenciar Silva molt contrariat. Per a finalitzar, l'actor espanyol va deixar clar què opina d'aquesta gent que es vacuna quan no li toca el torn corresponent: «Hi ha un protocol fet per experts i el que se salti el protocol és un 'jeta' i punt», ha conclòs l'entrevista.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.