Una fotografia demostra que Julen sí que era a la finca de Totalán

Apareix el nen amb una bossa de patates, la mateixa que va trobar la Guàrdia Civil a prop del lloc dels fets

Les tasques de recerca i rescat del petit Julen segueixen a ritmes forçats i cada cop surten a la llum importants novetats sobre el cas després que el passat diumenge 13 de gener caigués el menor per un pou il·legal de Totalán, municipi de Màlaga (Andalusia).

Ara ha aparegut un nou detall que té molta rellevància per la investigació: una fotografia de Julen que és clau per determinar que el nen es trobava a la zona pròxima on va caure. La imatge difosa pel diari 'El Mundo' mostra el nen pixelat, però es reconeix un important detall.

La fotografia de Julen el dia del tràgic succès

La fotografia de Julen | El Mundo

A la foto de Julen, el nen apareix assegut, sembla ser a terra de la finca de Totalán, vestint un xandall de color blau marí i vermell. Però el que més crida l'atenció és que en aquesta imatge, es veu la bossa de patates que portava el nen a les mans en el moment que va caure pel pou. Aquesta bossa és la mateixa que va trobar la Guàrdia Civil.

Esforços per reconstruir els fets

La Guàrdia Civil ha pogut fer una hipotètica reconstrucció dels fets després de prendre declaració i realitzar entrevistes als pares de Julen i als seus familiars. Es vol comprendre com es va produir tot per acabar amb el nen caient dins d'un pouque es trobava tapiat i realitzat de forma il·legal

Segons el relat, tota la família de Julen es trobava a la finca al voltant les 14.00 hores per dinar. La mare era la que vigilava en tot moment al menor, però una trucada telefònica va ser deixar-lo amb el seu pare, en José. Ell el cuidava però també era l'encarregat de fer el dinar, una paella.

Justament durant uns instants que el pare va haver d'estar pendent del dinar, va ser quan Julen es va allunyar del lloc, corrent. Quan José va alçar la mirada per localitzar-lo, va veure com el petit queia pel pou.