Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018

El govern espanyol vol pactar amb els agents socials la pròrroga dels ERTO

El ministre Escrivà afirma que la voluntat és allargar la protecció fins al final de la pandèmia

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha avançat aquest dilluns la intenció del seu executiu de «tornar a discutir amb els agents socials al llarg del mes de gener amb profunditat» per assolir durant un nou acord sobre l'extensió dels ERTO «els mesos que calgui». Segons Escrivà, aquest acord «ha de ser fàcil» i, segons ha explicat, l'Executiu de Pedro Sánchez està decidit a fer arribar les mesures de protecció «fins al final».

En aquest sentit, el ministre espanyol, que ha participat aquest dilluns en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum de manera telemàtica, ha afegit que els ERTO és «una política que creiem que ha funcionat bé i l'hem de portar fins al final». Escrivà ha assegurat que la posició del govern espanyol en aquesta qüestió és que «els ERTO duraran el que hagin de durar».

Els ERTO han suposat una despesa de 30.000 milions d'euros

Segons ha explicat el ministre durant la seva intervenció, Escrivá ha afirmat que el mecanisme dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), posat en marxa el passat mes de març per a pal·liar els efectes de la crisi causada per la pandèmia de coronavirus, tindrà un cost aquest any de 30.000 milions d'euros.

En aquest sentit, José Luis Escrivà no ha volgut xifrar la despesa que aquest mecanisme suposarà en els comptes de l'any 2021, ja que dependrà de molts factors, entre ells per quant temps es prolonguen els ERTO una vegada finalitzi la seva actual vigència, que s'allarga fins al pròxim 31 de gener.

Sobre el pla per a ajudar el sector de l'hostaleria en el qual treballa el govern espanyol, el ministre no ha volgut entrar en molts detalls, tot i que sí que ha avançat que hi haurà mesures fiscals i exoneracions en el pagament de quotes a la Seguretat Social.


Comentaris