Una sanitària calcula la dosi d'una vacuna contra la Covid-19, a Tarragona

Illa anuncia que les següents en vacunar-se seran les persones més grans de 80 anys

El ministre de Sanitat ha explicat que Espanya ha superat el milió de vacunats aquest dimecres

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat que el grup d'experts que treballa en el Pla de Vacunació contra la Covid-19 ha establert que el següent grup a vacunar seran les persones més grans de 80 anys que resideixen en domicilis particulars, després que hagin rebut les dosis del vaccí les persones que viuen en residències, els sanitaris i els grans dependents.

Segons ha explicat en roda de premsa després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) celebrat aquest dimecres de manera telemàtica des de Sevilla, en els pròxims dies es coneixeran també els nous grups diana que s'han de vacunar i l'ordre que seguiran.

Així mateix, el ministre de Sanitat també ha anunciat que el grup de tècnics del Pla de Vacunació també està treballant en les especificacions i grups de destinació de les vacunes que s'aprovaran pròximament, en aquest cas, la següent en rebre el vistiplau de l'Agència Europea del Medicament serà la desenvolupada per la Universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca, el pròxim 29 de gener.

Més d'un milió de vacunats a Espanya

Aquest dimecres, Espanya ha superat el milió de vacunats  contra la Covid-19. Concretament, ja hi ha 1.025.937 persones que han rebut alguna dosi, de les quals 15.642 ja han estat immunitzades amb les dues requerides. Segons les dades oficials, el Ministeri de Sanitat ja ha repartit un total d'1.346.100 dosi a les comunitats autònomes, de les quals el 76,2% ja han estat administrades.

Salvador Illa espera que «a finals de setmana pràcticament totes estaran administrades». Amb les dades d'aquest dimecres, s'ha aconseguit la vacunació del 2,17% de la població espanyola. En aquest sentit, el ministre ha destacat que Espanya s'ha convertit en el «segon de la Unió Europea i el setè del món» en percentatge de vacunats. Tot i això, ha recordat que «no fem curses, es tracta de treballar amb eficiència».