GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Inés Madrigal, la dona que va portar el primer cas de nadons robats a judici, ha trobat la seva família

Tot i que la família s'ha volgut mantenir en l'anonimat, diu que són «persones meravelloses que m'han fet sentir que sóc part de la família»
Després de deu anys de cerca, ha trobat a la seva família biològica | Twitter (@elpuntavui)

 

Inés Madrigal, la dona que va portar a judici el primer cas de nadons robats a Espanya, ha anunciat que ha trobat a la seva família biològica. Nou anys després de l'inici del judici, Madrigal no ha parat de buscar els seus orígens, fins que avui dijous ha anunciat en una roda de premsa que a Madrid que finalment ha arribat al seu objectiu: la família que li va donar vida.

 

Tot i això, no tot són bones notícies per a Inés: «La meva mare biològica no està viva. Es deia Pilar i va morir l'any 2013». Tot i això, ha pogut conèixer als seus quatre germans, que ha descrit com a «persones meravelloses que m'han fet sentir que sóc part de la família».

 

«Per primera vegada tinc el puzle de la meva vida al complet»

La que també és presidenta de 'SOS Bebés Robados Murcia' ha relatat que la troballa ha estat possible gràcies a un banc d'ADN dels Estats Units, i que la seva família també l'estava buscant. Per ser més exactes, va donar positiu amb l'ADN d'un dels germans que havia donat una mostra al banc. Ha volgut afegir que ara mateix «per primera vegada tinc el puzle de la meva vida al complet».

 

Tot i la gran felicitat que mostrava Madrigal, també ha declarat que la família es vol mantenir en l'anonimat, i ella els vol guardar «discreció i lleialtat». Això sí, ha volgut compartir que els seus orígens són bascs i madrilenys, i a més té vuit nebots.

 

Primera 'nena robada' en portar a Vela a judici

Madrigal es va fer coneguda per ser la primera persona a portar a judici al doctor Eduardo Vela, a qui la justícia va absoldre per considerar prescrits els delictes de detenció il·legal, suposició al part i falsedat documental.

 

Inés va néixer l'any 1969 a la Clínica San Ramón de Madrid, coneguda per nombrosos casos de nens robats. Quan va ser major d'edat, els seus pares li van explicar que era adoptada però, finalment, la seva mare adoptiva li va explicar el 2010 tota la veritat darrere el seu naixement: havia estat un regal que el doctor Vela va fer a la mare adoptiva de Madrigal.

 

Després de conèixer l'absolució del doctor, l'advocat va anunciar que anirien al Tribunal Suprem. Madrigal té com a objectiu que el seu cas i, en concret, la seva sentència sigui un «trampolí» perquè l'Alt Tribunal es pronunciï sobre la prescripció dels casos dels nadons robats, i creï jurisprudència davant aquesta qüestió sobre la qual hi ha diverses resolucions.

 

També et pot interessar...