GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El jurat popular considera Ana Julia Quezada culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria

No hi ha hagut unanimitat en considerar l'acarnissament, que ha quedat descartat
El jurat popular considera Ana Julia Quezada culpable d'un delicte d'assassinat | Europa Press

 

La tarda d'aquest dijous, 19 de setembre, el jurat popular a càrrec del judici d'Ana Julia Quezada, autora confessa de la mort violenta del Gabriel Cruz ha fet la lectura del veredicte a l'acusada, anunciant que la considera culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria. A més, es considera l'acusada culpable de delictes contra la integritat moral dels pares, per la seva actitud durant els dies de la recerca del menor desaparegut, i descarta qualsevol alleujant per haver acabat confessant el crim.

 

La magistrada-presidenta del tribunal Alejandra Dodero havia instat aquest dimecres a les set dones i dos homes que componen el jurat popular a «valorar les proves, deixant de banda tota mena de sentiment», a l'hora de decidir si Ana Julia Quezada va assassinar amb traïdoria, amb traïdoria i acarnissament o si per contra tan sols va cometre un homicidi sobre un menor de 16 anys.

 

Assassinat amb traïdoria

Els elements claus sobre els quals ha discernit el tribunal, són cinc esdeveniments que van tenir lloc entre el 27 de febrer i l'11 de març de 2018; determinant com es va produir la mort del Gabriel, si l'Ana Julia Quezada tenia «intenció» intrínseca de matar el nen, així com si ho va fer augmentant de manera infrahumana el seu patiment.

 

D'altra banda, s'ha valorat si el comportament de l'acusada, que va acabar confessant els fets, eren motiu d'atenuant del delicte i si es consideraven provades les presumptes lesions psíquiques i els danys morals que l'acusada hauria infligit als pares al llarg dels onze dies que va durar el dispositiu de recerca del Gabriel.

 

Finalment doncs, el veredicte del jurat popular ha estipulat unànimament que Ana Julia Quezada és culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria, així com d'un delicte de lesions psíquiques als pares del menor. Mentre que ha descartat per manca d'unanimitat l'agreujant d'acarnissament.

 

 

També et pot interessar...