Rull, Turull i Sànchez, al Congrés dels Diputats

Els lletrats avalen la suspensió dels presos

Batet ja va avisar que aquest divendres es prendria una decisió sobre la posició dels presos electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, i ara la pilota és definitivament al terrat del Congrés

L'informe dels lletrats opta per suspendre els presos sobiranistes. Batet, nova màxima autoritat de la cambra, ja va avisar que aquest divendres es prendria una decisió «de fons» sobre la suspensió o no dels diputats presos. La decisió, que afecta Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, ha estat presa des de la perspectiva de la legalitat, sense tenir en compte cap classe de criteri polític.

 

Una decisió que no suposa cap sorpresa inesperada

Ara, doncs, caldrà esperar que la Mesa prengui una determinació definitiva, tot i que en realitat ja van deixar clar que acatarien les recomanacions dels magistrats del Congrés. Amb tot, fonts del grup de Podemos van manifestar que estava tenint lloc un debat en el si del partit per escollir la postura que adoptarà la formació. 

D'altra banda, a pesar de les contínues anades i vingudes que s'han produït al llarg dels últims dies, Batet ja va deixar clar que ells tenien com a finalitat «preservar el sistema constitucional, la cambra i les funcions de la Mesa», així com «garantir que les decisions que s'adoptin estiguin estrictament conformes a dret i amb seguretat jurídica».

També et pot interessar...


Comentaris